Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Docententype: de zij-instromer

Docententype: de zij-instromer

Door Joca

"Leerlingen, laat ik me even voorstellen. Ik ben jullie nieuwe leraar voor ANW. Vroeger was ik advocaat, maar ik werd ontslagen. Crisis hè. Gelukkig is er een lerarentekort en kon ik hier beginnen. Kan een van jullie mij trouwens uitleggen wat ANW ongeveer inhoudt?"

Om de week kruipen Bram en Joca in het hoofd van een ander type docent. De laatste keer die van de digifanboy, dit keer de zij-instromer. Het complete archief van alle docententypes vind je hier.

"Oké, dat klinkt niet echt als een leuk vak. Nu snap ik wel waarom er niemand anders gesolliciteerd heeft. Ik zal in ieder geval mijn best doen de lesstof eerder te begrijpen dan jullie. Wel zal ik jullie hulp soms nodig hebben, zoals je merkt. Mijn laatste keer in een schoolgebouw was tijdens mijn eindexamens in 1976, dus ik weet af en toe niet meer hoe het werkt.

Ja, jij daarachter, wat is je vraag? Waarom een ex-advocaat ANW mag geven? Tja, dat moet je niet aan mij vragen, maar aan de rector. Wettelijk gezien mag dit gewoon, dat heb ik als ex-advocaat natuurlijk gecontroleerd in het Burgerlijk Wetboek dat ik thuis nog had liggen. Zie het positief: Als ik er les in mag geven, dan kan jij er zeker een zes voor halen!

Oh nee, daar gebeurt weer iets... Hé jongen, daar achter in het lokaal. Kun je zo snel mogelijk stoppen met dat abjecte ettergedrag? Anders klaag ik je aan, ehm, stuur ik je de gang op! De rest van de les heb je trouwens geen zwijgrecht, maar zwijgplicht.

Ik moet zeggen dat dit echt een vermoeiende baan is. En het feit dat de koffie uit de lerarenkamer naar slootwater smaakt, helpt ook niet bepaald. De dubbele espresso's op mijn oude advocatenkantoor waren véél beter. En het gedrag van sommigen van jullie, daar waren mijn criminele klanten niks bij! Ik vraag me echt af hoe mijn nieuwbakken collega-docenten dat volhouden.

Goed, laten we nu maar eens beginnen met ANW. Sla het eerste hoofdstuk maar open bij paragraaf 2. Wisten jullie trouwens dat eb en vloed veel te maken hebben met het Wetboek van Strafrecht?"

Gepubliceerd op 26 mei 2013
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

F.

F.

prachtig, prachtig, prachtg geschreven!!!!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.