Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Anne Frank

Nederlands

Biografie

6.7 / 10
4e klas vwo
  • deMASTER
  • Nederlands
  • 351 woorden
  • 16685 keer
    32 deze maand
  • 5 februari 2004
Autobiografie Anne Frank

Anne Frank wordt in 1929 geboren in Frankfurt in Duitsland. Anne Frank heeft joodse ouders. Ze is de tweede dochter van Otto Frank en Edith Holländer. Anne heeft een drie jaar oudere zus, Margot.

Otto Frank ziet in Duitsland geen toekomst voor henzelf en voor de kinderen. Daarom vluchten ze in 1933 naar Nederland. Zij ging naar de kleuterschool, van de Montessorischool en bleef daar tot haar zesde jaar. Daarna ging ze naar de eerste klas van de lagere school.


Tot haar elfde jaar groeit ze zonder problemen op in Nederland . In 1940 wordt Nederland door Duitsland bezet en beginnen de problemen.

Otto en Edith Frank willen niet naar Westerbork, daarom bouwt Otto het achterhuis om tot onderduikplaats. Hij vertelt zo lang mogelijk niets over het gevaar dat hun bedreigt. Pas enkele dagen voor het onderduiken vertelt Annes vader dat ze niet naar een kamp gaan, maar zich zullen verbergen voor de Duitsers.
Op 5 juli 1942 komt er een oproep voor Margot Frank en de familie duikt de volgende dag al onder. Ze duiken onder samen met de familie Van Pels.
Anne zag het eerst als een opwindend avontuur, maar dat ging gouw over.

Vier medewerkers van Otto Frank wisten ervan. Zij hielpen de onderduikers met eten en dat soort dingen. De belangrijkste is Miep Gies.

Ze hebben 2 jaar veilig in het achterhuis geleefd. Op vrijdag 4 augustus 1944 werden ze ontdekt. Anne Frank en de zeven andere onderduikers werden gearresteerd en naar het werkkamp Westerbork gestuurd.
Miep heeft het dagboek van Anne frank meegenomen de rest werd door de Duitsers in beslag genomen. Miep heeft ook nog geprobeerd de onderduikers vrij te kopen maar dat is niet gelukt.

Vanuit het kamp Westerbork werden de onderduikers naar Auschwitz getransporteerd. Na een maand in Auschwitz worden Anne en Margot naar kamp Bergen-Belsen getransporteerd. Margot en Anne sterven kort na elkaar in maart 1945, dit was enkele weken voor de bevrijding.

Alleen Otto Frank heeft de oorlog overleefd van de 8 onderduikers. Toen ze zeker wisten dat Anne dood was heeft Miep het dagboek aan Otto gegeven en hij heeft later laten publiceren.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

5704

reacties

de mede familie die onderduikte was de familie van Daan* , niet van pils of wat dan ook...
door astrid vervoort (reageren) op 14 november 2007 om 15:12
@astrid vervoort: reactie 7 jaar later....
door a.b.n (reageren) op 12 maart 2015 om 13:10
Van Daans was de schuilnaam van die familie Van pels is hun echte naam..
door calvin (reageren) op 1 november 2010 om 16:50
maar dat ging gouw over. Klopt niet. Het `hoort `gauw`te zijn. XD
door Anoniem. (reageren) op 29 mei 2012 om 18:31
@astrid vervoort: het was de familie van pels niet van daan
door swagg2000 (reageren) op 26 januari 2014 om 13:52
had je maar een 6,8!!
door elise (reageren) op 6 november 2014 om 17:39
wow dankje ik had een A+
door shara (reageren) op 9 mei 2015 om 18:49

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?