Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Mosquito

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 401 woorden
  • 4 februari 2009
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
14 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Laatst zat ik met een paar vrienden op een pleintje in de buurt. Het was half tien en we waren aan het praten en wat aan het drinken. Niemand had last van ons. Op een gegeven moment hoorden we een afgrijselijke piep uit een hoek komen. Dat is hem dus, de Mosquito. Hij wordt gebruikt om jongeren weg te jagen van hangplekken. De Mosquito is een geluidsapparaat dat tonen uitzendt van een hoge frequentie die vrijwel alleen jongeren tot ongeveer 25 jaar kunnen horen. Over het algemeen worden deze tonen door de mensen die het kunnen horen als vervelend ervaren. Ook bij mij. Na een paar minuten lijkt de piep die de Mosquito uitzendt steeds harder te worden. Na ongeveer tien minuten leidde dit tot hoofdpijn en misselijkheid. Hierdoor werden we gedwongen weg te gaan van onze hangplek.

De Mosquito moet niet worden ingevoerd in Amsterdam. Omdat het voorwerp ten eerste een verschrikkelijk geluid produceert. Na ongeveer zes minuten krijg je hoofdpijn het ding. Na dit verschijnsel wordt je misselijk en wordt je wel gedwongen weg te gaan. Het geluid gaat met de minuut harder in je oor suizen. Langzamerhand wordt je gek en ga je vanzelf weg.

Ten tweede is het Mosquito gebeuren een asociaal beleid. Je verjaagt je medemens door middel van een klein kastje dat verschrikkelijke tonen uitzendt. ‘Het inschakelen van de Mosquito om hangjongeren te verjagen, is een brevet van onvermogen.’ Deze woorden sprak minister Ter Horst in een overleg met de Tweede Kamer. Door middel van de Mosquito kom je niet in contact met de desbetreffende jongeren. Je lost het hangprobleem dus niet met de Mosquito op. Als de jongeren door de Mosquito weggejaagd zijn, gaan gewoon in een ander portiek of op een ander pleintje staan.
Ten slotte heeft de Mosquito een tegengestelde werking. De Mosquito heeft de taak jongeren van hangplekken te verjagen. De Mosquito lost volgens veel mensen het hangjongeren probleem op. Maar eigenlijk versterkt de Mosquito het hangjongeren probleem. Immers, de hangjongeren worden kwaad en agressief als ze door dit apparaatje worden verdreven. Ze gaan dan objecten van de gemeente, bijvoorbeeld bushokjes, vernielen. De Mosquito produceert dus nog meer problemen met hangjongeren.

De Mosquito moet dus niet in Amsterdam worden ingevoerd, omdat dit apparaatje ten eerste een vreselijk geluid produceert. Ten tweede is het hele Mosquito gebeuren een asociaal beleid, en ten slotte heeft de Mosquito een tegengestelde werking.
Dus doodmeppen die Mosquito!

REACTIES

B.

B.

goede tekst

13 jaar geleden

M.

M.

Op Meldpunt Schadelijk Geluid zijn de volgende klachten bekend over hoogfrequent geluid: oorsuizingen (tinnitus), hoofdpijn, oorpijn en druk op het gehoor. Meer informatie over het meldpunt kun je vinden op http://www.pieptonen.nl

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.