Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

CD-recensie De Poema's - The Best Of

CD-recensie De Poema's - The Best Of

Door
Poema's
De meningen zijn nogal verdeeld. Is het een alternatieve creatieve uitspatting van twee Nederlandse acts of is het het uitmelken van een succesformule?
De Poema's werden zo'n zes jaar geleden gecreëerd uit Acda & De Munnik en de bandleden van VanDikHout. Het nummer Zitten Voor De Blues verscheen op de cd Naar huis van Acda en de Munnik. Drummer Louis verzon de walgelijke naam De Poema's en met de single Mijn Houten hart werd de mythe in de wereld gebracht van een jongensdroom die voor alle bandleden werkelijkheid werd.

Hart
Mijn Houten Hart kwam op de vierde plek in de Top40 en het succes werd weer in de kast gezet. Eind 2001 vershceen vervolgens de single Zij Maakt Het Verschil op nummer één in alle hitlijsten terecht.
Nu waren er dus al twee maxi-singles met elk vier nummers. Het was dus een kwestie van tijd voor er een album zou verschijnen.
The Best Of De Poema's is dat langverwachte album. Met natuurlijk alle reeds verschenen tracks daarop, plus nog een paar extra geschreven nummers.

Loos
Zij Maakt Het Verschil en Mijn Houten Hart zijn de ultieme liefdesliedjes natuurlijk. Gewoon Maar Wat Op Weg is een typisch De Munnik-product (een eigenzinnige en moeilijke piano-basis), net als Dat Ik Nooit De Avond Zag. Dat liedje wordt opgefleurd door een Keniaanse zangeres die klinkt alsof Katja Schuurman een smurf heeft ingeslikt. Laat Me Niet Staan (Beatles) en Groot En Belangrijk (Ben Folds) zijn twee makkelijke covers. Romeo klinkt weer precies als VanDikHout (hoe logisch), maar is meeslepend en zeker niet slecht. Ook Bang Dat Dit Het is is een perfecte compositie die spannend en origineel klinkt.

Conclusie
Waar moeten De Poema's nou op beoordeeld worden? Humor of creativiteit? Originaliteit of degelijkheid?
The Best Of De Poema's is de perfecte combinatie van de krachten van Acda en de Munnik (tekstgevoel, muzikaliteit) en VanDikHout (band-gevoel en creativiteit). Lang niet alles komt uit de verf als 'perfect', maar het is leuk om te luisteren, dus dat doen we dan maar. Gepubliceerd op 24 januari 2004
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu