CD-recensie Veldhuis en Kemper - Half Zo Echt

CD-recensie Veldhuis en Kemper - Half Zo Echt

Door
Reclame
Het is altijd een beetje angstig. Cabaretmensen die een hit scoren. We hadden de heren van Kopspijkers (OneDayFly), de Vliegende Panters (Houdoe, De Kassameisjes) en natuurlijk Acda en de Munnik. Nu maken we het mee met Veldhuis en Kemper.
Met de roots in de reclame begonnen Veldhuis en kemper vier jaar geleden via het cabaretfestival Cameretten aan het cabaret te snuiven. Het theaterprogramma Half Zo Echt was het resultaat. Op het toneel zijn Richard Kemper en Remco Veldhuis respectievelijk een succesvolle, vrouwen verslindende macho en een iets minder succesvol, iets minder vrouwen verslindend broekie. Met een dosis vrouwenhumor, een piano en goed tweestemmig samenzang weten Veldhuis en Kemper op toneel een uitstekende show neer te zetten die vooral bij vrouwen in de smaak valt. Liefkozend worden de heren al betiteld als de mannelijke versie van Sex And The City.

CD
Wat niet uit kon blijven en eigenlijk al voor anderhalf jaar geleden in de planning lag, was een Cd. Met enige vertraging (een platenmaatschappij trok aan de bel om mee te delen in de successen), is dan toch eindelijk de Cd Half Zo Echt verschenen. Met een grote hit (Ik Wou Dat Ik Jou Was) op zak, moeten Veldhuis en Kemper ook popminnend Nederland voor zich zien te winnen. En dat zou wel eens goed kunnen gaan lukken. Herkenbare teksten, aanstekelijke melodieën en een fris geluid zijn de middelen die de formule naar een succes drijven. Humor in Ik Wou Dat Ik Jou Was en Bijzonder, lievigheid in Kleine Dingen en Te Blond en droevigheid in Omgekeerd en Zo Voelt 't Dus.

Conclusie
Ja, laat dat CD-tjes maken maar aan Veldhuis en Kemper over. Een leuke, frisse, mooie plaat, die niet uit z'n voegen barst van originaliteit. Ook over de houdbaarheidsdatum van de formule hebben we het even niet. Het succes is er. Het is er nu en het is erg groot.
Dit (let op jongens) is een goed cadeau voor je moeder of zus, maar een uitzonderlijk cadeau voor je vriendin..
Gepubliceerd op 5 juni 2003
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie