Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Winnaar workshop Schoolkrantdag: “Make Love Not War”

Winnaar workshop Schoolkrantdag: “Make Love Not War”

Door

“Waarschijnlijk heb je ’t wel gezien. Een rood aangelopen, stoomblazende rector die midden in de aula een mobieltje in de grond probeert te stampen. De rector is op oorlogspad.” Scholieren.com was op de Nationale Schoolkrantdag en gaf daar de workshop "Schoolkrant online". De deelnemers kregen de opdracht om een column te schrijven over wantoestanden op school. De leukste column was van Sonja Winter van de schoolkrant Spotlight. Lees hier het artikel!

Make Love Not War

Waarschijnlijk heb je ’t wel gezien. Een rood aangelopen, stoomblazende rector die midden in de aula een mobieltje in de grond probeert te stampen. De rector is op oorlogspad.

“Geen commentaar”, is de enige reactie van de rector. Gelukkig hebben anderen wel een mening: “Er komen soms mensen huilend bij ons. Hij gaat nu echt te ver!” zegt een verontwaardigde Hannemarie (sector 2de fase).

Natuurlijk begrijp ik dat hij soms een piepklein beetje gek wordt van al die mobieltjes, maar ze hoeven toch niet kapot?

Vrede?

Er is nog geen oplossing gevonden voor het mobieltjesterreur, maar vredesonderhandelingen zijn al begonnen. De rector kan zijn lunch thuislaten, want op elk moment van de dag ligt er wel een appel of een stroopwafel. Leerlingen doen alles om hem te pleasen.

Ik roep nu iedereen op om ook mee te doen aan deze actie. Samen maken we vrede!

door Sonja Winter


Gepubliceerd op 20 mei 2007
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie