Van Crocs tot Cruggs

Twee jaar geleden liepen alleen de meest a-modieuze huisvrouwen erop, maar tegenwoordig zijn ze zelfs in bling-bling-stijl bij jongeren beland: de Crocs. Bij steeds meer scholieren verdwijnt hun afkeer tegen deze felgekleurde klompen als sneeuw voor de zon zodra ze hun eerste Croc-momentje hebben: “het zit zo ongelooflijk chill aan je voeten!” Hállo! Waar is de tijd gebleven dat iedereen elke dag opnieuw pijn leed, om er maar mooi uit te zien? Waar gaat het heen met onze mode?

Cruggly
Vorig jaar kwam Croc al met een so-called modieuze doorbraak: door een stukje nepbont á la Uggs in een standaardmodel te stoppen, was de winter-Croc geboren. Crocs zijn lelijk, Ugss zijn lelijk, waarom zou zo’n ‘Crugg’ dan wel mooi staan? Cruggly! De 18-jarige Nancy komt met een zwak excuus: "Ik draag mijn Crocs alleen als ik aan het werk ben in de verpleging, verder krijgt niemand die dingen te zien, laat staan mijn vriend!". Een slechte smoes voor een geheime Crocs-passie?

Dit voorjaar hebben Croc- en nep-Crocfabrikanten hun doelgroep iets aangepast: door middel van zilveren en goudgele Jibbitz (speldjes die je in de gaatjes van het betreffende schoeisel kan klikken) willen ze nu ook scholieren wereldwijd overhalen tot het aanschaf van 'such a comfy and cool pair of shoes’, aldus de Crocs-website.

Op hoge hakken
plaatje:2De ontwerpers van Croc zijn niet te stoppen: modekenners voorspellen dat de Croc-pump deze zomer het straatbeeld zal veroveren. Crocs met hoge hakken? Zie je je vriendinnen al staan in de discotheek? Eén ding is zeker: je sexappeal zal je in de schoenen zakken als je met deze afgrijselijke stukken plastic de dansvloer betreedt. Baby Spice was er twaalf jaar geleden niets bij!

Bij deze roep ik iedereen op tot een massale Croc-boycot: het dragen van deze krengen is betekent je ondergang op de sociale ladder, echt. Stel je eens even voor hoe je in 2018 over de grond zal rollen van het lachen bij het terugzien van foto’s waarop je je Crocs-outfit draagt. Ik heb de skinnyjeans-over-Hollandse-heupen inmiddels geaccepteerd en ik tolereer de Birkenstocks, maar dit kan écht niet. Weg ermee!

Gepubliceerd op 27 maart 2008
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!