Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

CD-recensie U2 - All That You Can't Leave Behind

CD-recensie U2 - All That You Can't Leave Behind

Door
U2
Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen jr, oftewel U2. Het viertal uit Ierland geldt al meer dan 20 jaar als een van de grootste bands ter wereld. Het begon allemaal met het debuutalbum Boy, uit 1980. Toch werd U2 vooral bekend door de hit Sunday Bloody Sunday van het album War (1983). Andere bekende albums van de band zijn The Joshua Tree (1987), Achtung Baby! (1991) en Pop (1997, overigens zeer bekritiseerd) De nieuwste cd All That You Can't Leave Behind kwam vorig jaar uit: U2 is back.

All That You Can't...
Het openingsnummer Beautiful Day werd gelijk een hit in Nederland. Het is een leuk, energiek nummer. Het volgende nummer, Stuck In A Moment You Can't Get Out Of, tevens de tweede single, stelt teleur.Een slome, ietwat saaie song die geen moment echt op gang komt. Elevation, single nummer 3, is te vergelijken met Beautiful Day. Een goed nummer dus. Helaas vallen de overige nummers van het album behoorlijk tegen. Walk On is nog wel goed te noemen, de daaropvolgende songs Kite, In A Little While en Wild Honey zijn ronduit teleurstellend. Ook de achtste track Peace On Earth is een twijfelgeval, hoewel de tekst ervan erg mooi is. When I Look At The World is ook niet zo geweldig. Tenslotte New York en Grace: mooie liedjes, maar totaal niet spannend of interessant.

Live-band
U2 is toch vooral een fantastische live-band. Veel nummers van All That You Can't Leave Behind zijn live wel erg goed. Het is daarom ook niet voor niets dat U2 altijd volle zalen weet te trekken. Waar veel nummers op de cd moeilijk op gang komen, is het live altijd volop spektakel. U2 laat zich op het podium altijd van zijn beste kant zien.

Conclusie
All That You Can't Leave Behind is niet bepaald het beste album van U2. Daarvoor staan er teveel saaie nummers op. Niet slecht, maar niet overtuigend genoeg. Toch is U2 nog steeds een topband, ik ben er daarom ook zeker van dat het nog eens een keer een topalbum kan maken. Tot die tijd moeten we het hiermee doen. Gepubliceerd op 23 juli 2001
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu