Concertrecensie Turin Brakes - Concert

Concertrecensie Turin Brakes - Concert

Door
Akoestisch
Op 5 februari speelden Olly Knights en Gale Paridjanian, beter bekend als Turin Brakes, in de bovenzaal van Paradiso. Dit Engelse duo bracht 2 jaar geleden The Optimist LP uit. Een plaat die zijn basis vind in akoestische gitaren en de herkenbare, soms scherpe stem van Olly. In maart komt Ether Song uit en afgaande op het optreden zal deze nieuwe CD niet veel verschillen van de vorige.

In nog geen uur werken Olly en Gale zich door een mix van oude en nieuwe nummers. Omdat twee akoestische gitaren na vijftien minuten wel gaan vervelen is er nog een toetsenist bijgezet. Naam doet er niet toe. Het schijnt een man uit Texas te zijn, maar als er zou worden gezegd dat hij op Amsterdam CS woont, geloof ik het ook. Een soort Jezus-figuur, maar dan met sigaret. Geweldig spelen kan hij ook, want de muziek krijgt een enorme schop onder de kont, wat wel nodig is willen de liedjes een beetje overeind blijven.

Dat lukt maar half. Alles lijkt zo op elkaar dat je moeite krijgt om te herinneren of het nou het derde of het zevende nummer is wat ze spelen. Maar gelukkig zijn het niet alleen nieuwe nummers die de set sieren. Geweldige nummers van de eerste plaat als Future Boy, Mind Over Money en afsluiter Emergency 72 bewijzen de kwaliteiten van het songschrijven en -spelen van Turin Brakes.

[image:1:center:Olly Knights]

[image:2:center:Gale Paridjanian]
Op www.fabchannel.com kan je het optreden tot 8 maart 2003 bekijken. Gepubliceerd op 11 februari 2003