Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Special Sukilove - Interview

Special Sukilove - Interview

Door
Sukilove
Je moet oppassen, als muziekrecensent, dat je niet te enthousiast over een band raakt. Want als je ineens tegenover je muzikale held zit, met een glaasje Palm in je hand, waar blijft dan de kritische blik van de reporter? We deden ons best op 26 November om ons gesprek met Vlaming Pascal Deweze zo vervelend mogelijk te vinden.

[image:2:center:Gitaar spelen.]

Album
Pascal: "Het leukste aan het nieuwe album is eigenlijk dat het uit is. Ja, echt waar. Het heeft zo alles bijelkaar toch nog twee jaar geduurd, van de demo totdat het in de winkel lag. Het was een heel groot ei, en ik ben heel trots dat het er nu eindelijk uit is. Het is echt van mij.
Hiervoor, bij al mijn vorige projecten (o.a. Metal Molly, Nemo, Chitlin' Fooks -red) beslisten we altijd veel samen. Nu kon ik de vriendelijke dictator spelen, dat is ook wel leuk.

Nieuwe liedjes
Het was niet lastig weer overnieuw te beginnen met een onbekend bandje, integendeel. Ieder nieuw begin is weer nieuwe energie, en eigenlijk is het heel makkelijk om weer iets nieuws te gaan doen. Tot nu toe had iedereen met wie ik speelde weer andere inbreng.
Als Sukilove let ik meer op de teksten dan voorheen. Dat komt ook een beetje door de optredens met Chitlin' Fooks, in Amerika. Voor het publiek daar is Egels de moedertaal, zij horen de teksten zoals wij Nederlands met elkaar praten. Veel directer. En nu zit ik een beetje in mijn Bob Dylan-fase, haha. Al die psychedelische rock is wel leuk, maar ik wil het nu ook iets intiemer maken. Natuurlijk moet de tekst wel een flow hebben, en een mooie klank. Het blijft bovenal een liedje!

Living easy
Voor Sukilove heb ik een hoop nummers in de living geschreven (huiskamer -red). Na een optreden met Metal Molly kwam ik dan thuis en wilde nog wel spelen, maar niet weer een rocknummer. Dus schreef ik rustigere liedjes, die je nu op het album hoort. Ja, je hoort er een beetje de Beatles in terug. Dat is wel positief toch, geloof ik? Het klopt wel, want die muziek draaide ik intensief van mijn twaalfde tot mijn achttiende. Dat zit in mijn bloed.
Mijn hele platenkast heeft me beinvloed. Brian Wilson, Beck, Captain Beefheart, eigenlijk van alles. Maar nu, als je een tijdje muziek maakt, heb ik wel meer het gevoel dat ik gewoon mezelf ben. Hier ben ik, dat gevoel moet je wel hebben in de muziek, anders verkoop je niets. Maar ik maak nu gewoon muziek, mijn eigen muziek."

Het is mislukt. We vonden het fantastisch.

Debuut-album Sukilove van Sukilove ligt in Januari in de winkels in Nederland, en sinds December in Belgie.

[image:1:center:Talking in the dark!] Gepubliceerd op 9 december 2002
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu