Concertrecensie Sparklehorse - Concert

Concertrecensie Sparklehorse - Concert

Door
Geef de mensen wat ze willen
Sparklehorse geeft een concert in Tivoli, Utrecht. Een volle zaal, gespannen gezichten... Iedereen is duidelijk benieuwd naar de mysterieuze zanger van Homecoming Queen, Heart Of Darkness en meer dromerige liedjes.

Als Sparklehorse (Mark Linkous voor intimi) dan eindelijk opkomt, barst het publiek los in een oorverdovend applaus. Oude rockers, skaterjongetjes, de intellectuele student- het gevarieerde publiek van Tivoli heeft er duidelijk zin in. Sparklehorse iets minder, lijkt het. Hij werkt zijn -gevoelige- liedjes af met wat erg naar automatisme neigt. Zijn gitaar op overdrive, en raggen maar. Het is een leuk concert, maar helemaal op het einde zien we wat we hebben gemist: tijdens Homecoming Queen begint Mark zowaar te lachen, en krijgt hij zichtbaar plezier in het liedje. Wat ons betreft had hij wat minder "hits" mogen spelen en wat meer liedjes die hij zelf ook leuk vond.

[image:1:center:Met videoscherm.]
[image:2:center:Rocker...]
[image:3:center:... of lieve-liedjeszanger?]
[image:4:center:"'t Was wel iets te ruig, bah."] Gepubliceerd op 23 november 2002
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu