Sommige dagen....

Sommige dagen....

Door

Op sommige dagen wil je het liefst terug naar je bed, en je de rest van je dag onder de de lakens verstoppen.  Je hebt het even helemaal gehad met alles en iedereen. Het ene ongeluk na het andere. Jeetje, wat heb je er soms de pest in dat...

...Je er 's ochtends achter komt dat je fietsband lek is. Net nu je je al extra vroeg moet melden omdat je gisteren ook al te laat was.

...Je altijd je huiswerk maakt, de leraar het nooit controleert en vandaag het gecontroleerd wordt en je raad het al: uitgerekend vandaag heb je je huiswerk niet gemaakt.

...Maandagochtend de wekker om half zeven gaat omdat je om 8:10 alweer in de les moet zitten. Waarom gaat het weekend altijd zo verdomde snel?

...Je de les inloopt en ziet dat je klasgenoten hun tafels uit elkaar hebben gezet: de toetsopstelling. Als je vraagt waarom ze dat doen krijg je te horen dat je vandaag een hele belangrijke toets hebt. En dat wist je niet omdat......?

...Je eindelijk weekend hebt maar volgende week de toetsweek begint en je het hele weekend moet bikkelen. Waarom noemde ze het ook alweer weekend?

...Je net de deur achter je dicht trekt en opeens denkt: had ik mijn sleutels eigenlijk wel bij me? En je vervolgens concludeert dat je jezelf hebt buitengesloten terwijl je wel heel erg veel haast hebt om op tijd in de les te zitten.

...Je wordt betrapt omdat je druk aan het sms-en bent en je krijgt te horen dat je tot volgende maand zonder mobieltje moet doorbrengen.

...Net als jij vijf minuten op je fiets zit het opeens met bakken uit de hemel komt. Fijn, kan je de hele dag met een kletsnatte broek de lessen volgen.

...Dat je tas het precies vandaag begeeft, terwijl jij al je boeken van school naar huis mee moet nemen.

...Dat je vijf tussenuren moet niksen om op je laatste twee lessen te wachten.

...Dat je flesje water in je tas lek is gegaan en je hele tas onder water staat, inclusief je boeken en agenda. Dat wordt weer een forse boete op waterschade bij Van Dijk Educatie dit jaar.

Ach, gelukkig gaan deze dagen ook weer allemaal om. En maar hopen dat het morgen allemaal beter wordt ;-).

Waar baal jij van? Wanneer zou jij willen dat de dag heel erg snel omgaat?

Gepubliceerd op 6 november 2008
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu