CD-recensie Slash's Snakepit - Ain't Life Grand

CD-recensie Slash's Snakepit - Ain't Life Grand

Door
Vergelijkbare bands
Slash zelf is uit Guns N' Roses gestapt, maar deze band heeft niet het agressieve karakter van Guns N' Roses. Het is zeker geen mietjesband. De reden dat deze band minder stof doet opwaaien, is dat ze minder commercieel zijn dan Guns N' Roses. Ze zijn anders dan andere rock-bands, je kunt ze het beste vergelijken met Aerosmith. Ze hebben echte rock-nummers, maar ook enkele blues-nummers. Slash zelf neemt Joe Perry als een van zijn voorbeelden.

Stijl van de band
De stijl is echt rock: snelle guitar-riffs, harde drums, enzovoorts. De zanger heeft een diepe, intrigerende stem, en zeker heel anders dan Axl Rose. De stem van Rod is veel zwaarder, waardoor meer effect wordt bereikt. Bij de meeste nummers zitten de guitar-riffs zo rond het midden.

Voorgeschiedenis
Slash zelf is begonnen in Guns N' Roses, die zo rond 1986 hun eerste mini-album uitgaven. In 1995 kwam het tot een ruzie, en Slash stapte eruit, samen met Gilby Clarke, Duff McKagan en Matt Sorum. Deze vormden de band Snakepit. Hun eerste CD kwam uit in 1995 en heette It's Five O'Clock Somewhere. Na deze eerste plaat besloten Gilby, Duff en Matt solo-projecten te gaan doen en moest Slash nieuwe mensen zoeken. Er is veel gerommeld in de band maar de samenstelling nu bestaat uit: Rod Jackson, Johnny Griparic, Matt Laug, Ryan Roxie, Keri Kelli en natuurlijk Slash.

In 2000 kwam dus hun tweede CD uit, en inmiddels hebben ze alweer een grote tour achter de rug, over ongeveer een half jaar hopen ze weer in Paradiso te staan.

Conclusie
Ik ben zelf een grote fan van Slash, dus zelf vond ik dit gelijk al een goede CD. Het is ook gelijk wat anders dan Guns N' Roses en erg afwisselend. Ik vind het een zeer goede CD.

Geschreven op 18-05-2001 Gepubliceerd op 18 mei 2001
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie