WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

Schuimig fotomuseum: FOAM

Door Duco

New Yorkse persfoto's uit de jaren '40, verborgen Amerikaanse rariteiten en hedendaagse jonge mannelijke modellen. Wat die drie dingen gemeen hebben? Het zijn de onderwerpen van de huidige expositie van het Fotografiemuseum Amsterdam, FOAM.

Afgelopen zondag stond een bezoekje aan het FOAM gepland. Mijn verwachtingen waren enigszins negatief, omdat ik me niet goed kon voorstellen hoe een heel museum gevuld met foto's tot op het laatste kiekje boeiend kon zijn. Na afloop van mijn bezoek was mijn mening echter omgekeerd: hoe kan een museum vol foto's eigenlijk niet interessant zijn? >>> Lees verder

Weegee
Op het moment is Weegee de grootste en indrukwekkendste tentoonstelling van het FOAM. Weegee was een persfotograaf, die zich vooral kenmerkte door levensechte foto's van ware gebeurtenissen uit het Manhatten in de depressie van de jaren '30 en '40 uit de vorige eeuw. Schietpartijen, brandontvluchtende gezinnen en zelfs dwergen kun je in zijn foto's aanschouwen. In drie zalen worden maar liefst 220 foto's van zijn persfoto's tentoongesteld.

Go!
Al met al heeft het FOAM mijn verwachtingen overtroffen. Het museum is modern, ook al is het gevestigd in een oud grachtenpand. Op 20 minuten lopen van Amsterdam Centraal ligt het FOAM ideaal in het centrum. De volgende keer dat je klaar bent met winkelen, zou je vanaf de Kalverstraat eens door moeten lopen om een bezoek te brengen aan dit schuimige fotomuseum!

Gepubliceerd op 19 februari 2008