Schooltv

Schooltv

Door

Hebben jullie dat nooit, heimwee naar de basisschool? Na half vier ’s middags lekker niks meer doen, en woensdagmiddag lekker bij een vriendinnetje spelen. Wat een luizenleven. En herinneren jullie je de schooltv nog? Moffel en Piertje, het Schooltv Weekjournaal, en Het Nieuws uit de natuur?

Ik heb net via uitzendinggemist het Nieuws uit de natuur gekeken. Het was een aflevering over vogels en vleugels (20 april 2007). De presentatrice wilde zelf ook vliegen, en ze bouwde een complete set vleugels. Waar ze natuurlijk geen centimeter mee van de grond kwam.

Het is best maf, ik heb nu pas door hoe ontzettend kinderachtig en perfect die programma’s in elkaar zijn gezet. Toen ik als stoer groep zeven meisje dat op school keek had ik het gevoel dat ik ontzettend hoogstaande programma’s aan het kijken was.

Nu voel ik me heel slim als ik naar Discovery kijk. Als ik later wetenschapper ben, denk ik misschien wel hetzelfde over Discovery als ik nu over die basisschoolprogramma’s denk. Laten we slim worden!

Gepubliceerd op 21 juni 2007