CD-recensie Ricky Martin - Sound Loaded

CD-recensie Ricky Martin - Sound Loaded

Door
La Historia
Superster Ricky Martin werd op 24 december 1971 geboren in San Juan, Puerto Rico. Enrique Martin Morales droomde als kind al van een carrière in de spotlights. Hij zong in het kerkkoor en speelde de hoofdrol in diverse schooltoneelstukken. Toen hij zes jaar was, was hij te zien in een groot aantal reclamespotjes en begon hij acteer- en zanglessen te nemen. Toen Ricky 12 jaar was, werd hij lid van de populaire groep Menudo; een steeds van bezetting wisselende jongensgroep die vooral in Zuid-Amerika mateloos populair was. Ricky groeide de komende vijf jaren uit tot de leadzanger en het gezicht van Menudo en deed hij miljoenen meisjesharten sneller kloppen.

Hij keerde in 1989 terug naar Puerto Rico om daar zijn diploma te halen, omdat hij te oud werd voor Menudo. Na zijn eindexamen verhuisde hij naar New York, waar genoot van zijn rust. Na enkele maanden begon het toch weer te kriebelen en keerde hij terug naar Mexico, waar hij in enkele toneelvoorstellingen speelde en een rol bemachtigde in een beroemde soapserie.

In 1991 bracht Ricky zijn spaanstalige debuutalbum Ricky Martin uit. De nummers op het album had hij zelf geschreven met zijn vroegere Menudo-maatje Robi Rosa. Deze cd werd een bescheiden succes. In 1993 kwam zijn tweede spaanstalige album Me Amaras uit. Dit album werd een gigantisch succes in Latijns-Amerika en maakte van Ricky een superster.

In 1994 maakte hij opnieuw de grote sprong naar Amerika. Hij speelde een rol in de ziekenhuissoap General Hospital en zong in de Broadway-versie van de musical Les Miserables. In 1995 kwam zijn derde album A Medio Vivir uit, waarop hij experimenteerde met rock en tegelijkertijd ook de nodige Latin-invloeden gebruikte.

Tot dan toe was Ricky Martin alleen in Zuid-Amerika een grote naam, met zijn vierde album Vuelve (half Spaans en half engelstalig ) brak hij in 1999 gigantisch door. Waaronder zijn wk-voetbalhitnummer the Cup of life opstaat, in meerdere landen een nummer 1 hit. Zijn vijfde album volgde die een mega-succes was, Ricky Martin. Waar de nummers Livin'La Vida Loca, She Is All I Ever Had, Shake Your Bonbon, Private Emotion (met Meja) en het superduet met Madonna Be Careful opstaan. Inmiddels is Sound Loaded uit, zijn zesde album, waar de nummers She Bangs, Nobody Wants To Be Lonely (met Christina) en zijn nieuwe single Loaded opstaan. Zijn laatste en zevende cd die hij heeft uitgebracht is een greatest hits album van de spaanstalige nummers, de cd heet La Historia. Dit was de carrière van Ricky Martin in het kort samengevat.

Tekst
De teksten van de nummers staan er allemaal in het boekje van de cd, dus ook de Spaanse tekst. Zo kan je lekker meezingen met alle nummers!

Internet
Op het internet kun je veel informatie vinden over Ricky Martin. Je kan zelfs een gratis emailadress met Ricky's naam erachter maken. Dit zijn een paar van de vele sites van deze latin-superster: www.rickymartin.com, www.rickymartin.nl, www.rickymartin.net, www.rickymartin.org.

Tv-programma met Latin-muziek
Elke zaterdag van 19.00 uur tot 20.00 uur is er op TMF het nieuwe programma Fiesta te zien, waar alleen maar latin-muziek uitgezonden wordt. Waaronder de clips van Ricky Martin. Dit programma wordt elke vrijdag herhaald op TMF om 22.00 uur.

Conclusie
Deze cd is dè aanrader voor de zomer! De achtergrondmuziek is weer heel anders dan andere artiesten; er zit een beetje oosterse sound in en een latin sound, maar het is wel supermooi! Is het geen goed begin van de zomervakantie met deze mega-cd van de beste en mooiste zanger van de wereld!?

Geschreven op 07-07-2001 Gepubliceerd op 7 juli 2001
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu