Radeloos

De Carry Slee films, mateloos populair zijn ze. Nadat de boeken Afblijven! en Timboektoe zijn verfilmd, is nu het boek Radeloos aan de beurt. En dat vind ik helemaal niet vervelend, ik hou namelijk wel van acteren. Ik ben niet de enige: 7000 mensen hadden zich aangemeld voor de audities van vorige week.

Lees verder

Van de 7000 zijn er uiteindelijk 1500 jongeren uitgenodigd om auditie te komen doen. De jongeren zorgden met hun aanhang voor een gezellige chaos op het Herman Wesselink College in Amstelveen, waar de audities waren. 'Ik was twee keer mijn tekst kwijt' 'Ik werd knalrood' 'Ik was mijn aanmeldformulier kwijt' waren enkele panische zinnen die veel werden uitgesproken die dag.

Er waren ook veel mensen met lachende gezichten, vol zelfvertrouwen, die na hun auditie nog even de catwalk opliepen om daar hun talent te laten zien. Voor mijn gevoel ging mijn auditie goéd. Maar... ik las al in de krant: er is onmetelijk veel talent voorbij gekomen. Nu is het aan de regisseur om te bepalen wie er naar de volgende ronde gaat en wie uiteindelijk in de film zal schitteren.

Gepubliceerd op 18 februari 2008