Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Paul van Dyk - Out There and Back

CD-recensie Paul van Dyk - Out There and Back

Door
Wie is Paul van Dyk
Paul van Dyk is een zeer succesvolle Duitse tranceproducer en DJ. Hij werd in 1971 geboren in Oost-Duitsland. Eind jaren 80, net voor de muur viel, was hij al bezig als DJ op illegale feesten. Toen in 1989 de DDR verdween kon hij zonder problemen als Techno-DJ aan de slag. Wanneer rond 1992 een nieuw genre opduikt in Duitsland, Trance, stapt hij hier op over. Rond 1993 is trance erg succesvol. Ook als het rond 1996 wat minder gaat met trance blijft hij bij zijn genre. In 1998 leeft trance helemaal op en wordt het de populairste dancestroming. Zijn single For an Angel wordt een enorme clubhit en brengt hem tot grote bekendheid. Na nog twee hits brengt hij eind 2000 zijn derde album uit.

Stijl van de CD
Het is nogal zweverige trance met opzwepende beats en synthesizers. Totaal niet te vergelijken met de trance van System F. of Alice Deejay. Nummers verschillen nogal, Vega is een rustig chillnummer dat je weg doet dromen. Travelling heeft een snel voortrazende beat met opzwepende synths. De vrouwenzang maakt het nog veel mooier. De zang en korte vocalen is sowieso heel de cd aan vrouwen uitbesteed. Ook Together We Will Conquer is een topper. Rustig voorttikkende beats met een passievolle zanglijn. Paul heeft geen ballads nodig. Dit is veel Romantischer. Andere nummers zijn even goed. De hele stijl is zweverig, exotisch, geheimzinnig en romantisch.

Het Gevoel bij deze CD
Bij deze Cd krijg je een heel fijn gevoel. Op rustige stukken is het alsof je op een rustig paradijs in de oceaan zit. Hagelwitte stranden met palmomen. Zwoele mooie vrouwen lopen er. Uit het zeewater springen dolfijnen op en schildpadden lopen over het strand. Wanneer het tempo hoger is sta je te dansen op een late party . Het is op een terras in de duinen van het strand. Langs het terras staan pergola's met ranken er aan waarvan je de heerlijkste vruchten kan plukken. Het is al laat en je staat met de vrouw van je dromen te dansen. Kortom je krijgt een fijn dromerig gevoel van deze cd.

Conclusie
Deze CD is echt geweldig. Wie zich tot het bovengeschreven gevoel aangetrokken voelt heeft hier zeker geen miskoop aan. Haat je Alice Deejay of Ferry Corsten. Maakt niet uit dit klinkt veel anders. Een absolute topper voor lange zomeravonden of Romantische nachten met je partner. Een Dyk van een CD! Gepubliceerd op 29 augustus 2001
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie