Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Originele kijkbuisprogramma's

Originele kijkbuisprogramma's

Door

Dat vroeger niet álles beter was, weten we al lang. Maar dat er vroeger wel bepaalde zaken in het leven van hogere kwaliteit waren, is een ander verhaal. Nu neem bijvoorbeeld televisieprogramma's voor kinderen. Eind jaren '60 waren er voor kinderen moraliserende tv-series met inhoud, zoals de Fabeltjeskrant. En het bovenstaande filmpje laat zien was het een enorm karwei om de dagelijkse uitzendingen te produceren.

En waar moeten we het tegenwoordig mee doen? Met de huidige technieken is het namelijk veel eenvoudiger om een jeugdprogramma in elkaar te zetten. Vooral tekenfilms zijn gemakkelijk te produceren. Je zou verwachten dat er daardoor meer aandacht kan worden besteed aan de inhoud van zulke programma's. Maar als ik kijk naar Nickelondeon programma's als Lola en Virginia vraag ik me toch sterk af wat kinderen van zo'n serie vol bekvechters kunnen opsteken...

Gepubliceerd op 14 april 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie