Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Oerdrift?

Oerdrift?

Door

Mijn vriendje houdt van vreemdgaan. Het is inmiddels zó erg, dat hij dit beschouwt als zijn vaste, favoriete hobby die hij minstens één keer in de week moet uitoefenen. En om het dilemma compleet te maken: mijn vriendinnen geven mij géén gelijk als ik weer een keer huilend op de stoep sta met de inmiddels bekende zin 'Scheiße! Hij is weer vreemdgegaan!'. Ze antwoorden dan doodleuk: 'Óf je dumpt hem, of je moet 't er maar mee doen'. Maar ze snappen het niet. Ik kán hem helemaal niet dumpen. Sowieso, die óóógen en die lach!

Vlindertuin

En als hij praat, dan gaan niet alleen mijn knieën knikken, maar ook al mijn ingewanden doen mee. M'n vriendje zei gisteravond nog: 'Elientjepientje, Je hebt gewoon iets, wat jou de leukste maakt!' Op zulke momenten heb ik een complete vlindertuin in mijn buik.
Maar hij flikt het toch telkens weer om met z'n tong in andermans mond te zitten, en daar erger ik me mateloos aan. Ik ben gaan kijken op 't net of er nog meer met hetzelfde probleem zaten. Vertelt daar ene wetenschapper genaamd Desmond Morris dat vreemdgaan in de genen van de man zit. Dit is echt het meest slappe excuus dat ik ooit heb gehoord!

Desmond: "Ja sorry lieverd, het zit nou eenmaal in mijn genen. Wees blij dat jij er niet zo'n last van hebt."
Ik: "Ammehoela, meneer de wetenschapper!"

Ik las het stukje verder, om te kijken of er nog meer van de belabberde excuses staan voor het imbeciele gedrag van mijn vriendje. En ja mensen, het kwam door de oertijd, mannen zijn nu eenmaal jagers.

Oertijd

Maar mij hou je niet voor de gek! De oertijd is namelijk al héél lang geleden. Mijn vriendje is geen vieze behaarde zwijnenjager met zo'n achterlijk broekie-an. Mijn vriendje is míjn bezit, en hij moet zich daar maar naar gedragen. Meneer de wetenschapper kan mij de pot op. Excuus of geen excuus, mijn freund wordt een trouwe jongen. En daar ga ik persoonlijk voor zorgen! Ik ga hem dag en nacht in de gaten houden, en jaag alle meisjes bij hem uit de buurt. Desnoods keten ik 'm vast. Nou, we weten wat dat betekent! Geen denken aan dat daar ooit nog een ander meisje aan komt!

Gepubliceerd op 30 maart 2007
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie