Mijn eerste schooldag

Door

Gigantisch gebouw. Enorme zalen. 374 nieuwe gezichten, door een foutje met de toelating. Witte jassen in overvloed. Nee, dit was niet mijn eerste dag op een middelbare school. En nee, ik word ook niet door een enorm team van specialisten geopereerd voor een gecompliceerde darmoperatie: ik ben begonnen met een opleiding Geneeskunde.

Ik dacht dat het niet erger kon worden dan het begin van de middelbare: lopen met een plattengrond, stiekem mijn rooster checken op het toilet en eenzaam een boterhammetje eten in een hoekje.

Maar dat kon dus wel...

Misser
Nadat ik door een foute agendaplanning de introductieweek gemist had, probeerde ik op 1 september vol motivatie aan het cursusjaar te beginnen. De weg naar het AMC (waar de Geneeskunde faculteit zich bevindt) was al een probleem: door werkzaamheden aan het spoor zaten twee metrolijnen in één metrolijn geperst. Toen ik veilig en wel was uitgestapt, begon mijn echte zoektocht pas.

Zoektocht
De borden die verwezen naar de faculteit waren relatief eenvoudig te vinden. Eenmaal aangekomen wilde ik niet laten blijken dat ik er in mijn levensdagen nog niet geweest was en liep ik stug en nonchalant meteen na de draaideuren rechtdoor. Totdat ik een bordje met pijl voor collegezaal 1 zag hangen... Die was namelijk in mijn tegengestelde looprichting geplaatst. Net alsof ik toch goed liep, maakte ik rechtsomkeer om een paal en ging naar de collegezaal.

Vriendloos
Eenmaal in de collegezaal deed probleem twee zich voor. Iedereen kende elkaar namelijk al van de introductieweek. En ik kende... niemand! Ik plaatste me tussen twee vriendengroepjes in en deed net alsof ik heel geconcentreerd oplette en daarom niet meepraatte. Maar het hielp niet, want toen ik vroeg waar de boekenbalie was, viel ik meteen door de mand: iedereen had zijn boeken al.

Ook al word ik ouder, een nieuwe school zal altijd even groot en nieuw blijven.

Gepubliceerd op 7 september 2008
ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!