Zomervakantie verkorten, goed idee of...?

Door Charlot

De commissie Onderwijstijd heeft weer iets in hun hoofd gehaald. Onze, geliefde, en lekker lange zomervakantie gaan ze een week verkorten!
[Roostervrije dagen?]De commissie, die was aangesteld om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van de urennorm, heeft voorgesteld om die extra 5 vrije dagen te gaan verspreiden over het schooljaar. Roostervrije dagen, worden ze genoemd. Op een van die dagen heeft de hele school dus vrij. En, hoera: de school mag zelf gaan beslissen wanneer die dagen vrij gegeven worden.


Minder lesuitval
Voor ons, leerlingen valt het nog mee. De leraren moeten de dagen gaan gebruiken voor extra vergaderingen, cursussen, studiedagen en nog meer van dit soort 'leuke' dingen.
Het LAKS vindt het wel prima dat de zomervakantie wat korter duurt en dat we daar gedurende het jaar wat vrije dagen voor terug krijgen. Voorzitter Emiel Willms voorspelt dat die dagen gepland worden rond andere vrije dagen: dat betekent bijvoorbeeld een extra lang hemelvaartweekend of een dagje extra Pasen.
HyvesNiet iedereen vindt het leuk. Ondertussen is er zelfs al een hyves opgericht. De 'blijf van mijn zomervakantie af'-hyves.
Wat denk jij? Meteen lid worden van die hyves, of vind je het wel oké dat we een keer in de zoveel tijd een vrije dag krijgen?

Gepubliceerd op 1 april 2009
ADVERTENTIE
Moet jij woordjes leren voor een toets? Hoe zorg je er dan voor dat je de woordjes zo snel mogelijk in je hoofd krijgt? Thom en Jara zoeken het uit in deze Schoolhacks-video. Ze geven een aantal tips en ontdekken WRTS, een gratis woordjesleerprogramma waarmee je makkelijk en snel woordjes en begrippen kan leren.

Aan de slag met WRTS