Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

CD-recensie Michael Jackson - Ones

CD-recensie Michael Jackson - Ones

Door
Prins
De Prince Of Pop wordt hij genoemd, of Wacko Jacko, of simpelweg De Neus. Noem 'm wat je wil, maar Michael Jackson is een fenomeen op zich, en misschien wel de grootste popster die we ooit hebben zien langskomen. Met Michael Jackson's Ones in huis, een schijfje met al z'n nummer-1-hits, kun je alle andere platen van Michael rustig in de winkel laten. Of was dat nou Thriller?

Tracks
Er valt een hoop op te merken over de selectie liedjes op deze verzamelaar, want niet al Michael's nummer-1-hits staan er op, en sommige nummers die er wel op staan hebben de hitparade nooit gehaald. Als we dat even vergeten, is dit toch in ieder geval een CD met liedjes die werkelijk iedereen kan meezingen, ookal denk je van niet: Billy Jean, Beat It, Thriller, Bad ("Who's bad?"), Smooth Criminal, en zelfs Ben van de Jackson Five staan erop.

Dansen
Dansen in de huiskamer dus! Van de funky basloopjes van toen tot de hypergelikte huiskamerrock van tegenwoordig, Michael Jackson maakt overal wel iets leuks van. Jammer dat de CD tegen het einde een beetje slapper wordt, met meer ballads (You Are Not Alone, One More Chance) en minder spetterende Jackson-dansjes. De laatste paar nummers valt het ook op dat hij in de tijd van Thriller toch wel heel erg goed was. Waar is hij het kwijt geraakt onderweg, denk je aan het eind van Ones.

Conclusie
Geen CD die je eindeloos zal draaien, tenzij je hardcore fan bent misschien, maar absoluut een mooi document. En goede liedjes. Tja, kunnen we hier een eind-oordeel over vellen? "Schuldig," zeggen we dan. Schuldig aan het maken van steengoeie hits en soms wat slap gezwijmel. Gepubliceerd op 5 januari 2004
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie