Vmbo’ers gezocht die een mbo studie willen gaan doen. Krijg €5,- voor je mening!
Geef jouw mening over het onderwijs in het grote jaarlijkse Scholierenonderzoek van Markteffect. Krijg 5 euro na invullen van de hele vragenlijst én maak kans op o.a. JBL headphones en Bol.com bonnen. 

 

Naar de vragenlijst

Met uitsterven bedreigd

Vanochtend zat ik rustig aan de keukentafel mijn krantje te lezen. Maar ik zat niet meer zo rustig toen ik het onderschrift onder deze foto las...

'Eerst waren er nog 14 noordelijke witte neushoorns, nu nog maar 13. Nummer 14, Nadi, overleed woensdag in de dierentuin van de Amerikaanse stad San Diego. Nadi was een van de drie noordelijke witte neushoorns in het safaripark van de dierentuin. De doodsoorzaak is onbekend, maar Nadi was vermoedelijk al behoorlijk oud. In San Diego leven nu nog twee noordelijke witte neushoorns. Een dierentuin in Tsjechië heeft er zes en niet meer dan vijf van de bedreigde dieren leven nog in het wild in Afrika.'

Dít vind ik echt onvoorstelbaar. Op deze hele aardbol lopen nog maar 13 van die beesten rond! Dat is de helft van mijn klas! En die neushoorns moeten beschermd worden tegen de miljarden mensen die ook op deze aardbol rondhuppelen. Van de mensen met walgelijke geweren enzo. Ik heb écht medelijden met die beesten. Neushoorns kunnen pas op 25 meter afstand het verschil tussen een boomstronk en een jager zien. Neushoorns neerknallen is dus zo moeilijk niet. Ik zou me zwaar bedreigd voelen, als ik één van de laatste van mijn soort zou zijn. We moeten iets doen, en ik zal het goede voorbeeld geven. Ik ga deze week nog een bedrag op het gironummer van het WNF storten. Volgende week kan ik trouwens beginnen met mijn vrijwilligerswerk in het dierenasiel! Niet dat werken in het asiel wat te maken heeft met neushoorns, maar dieren in nood helpen, geeft gewoon een ontzettend goed gevoel. En bovendien, iemand moet het toch doen?

Gepubliceerd op