CD-recensie Melanie C - Northern Star

CD-recensie Melanie C - Northern Star

Door
Spice voorbij
Ik was niet echt geïnteresseerd in Mel's solo-carrière, tot ik haar mega-hit Never Be The Same Again hoorde. Achteraf snap ik niet dat ik Northern Star niet eerder heb gekocht. Want met dit album bewijst Melanie toch echt wel dat ze haar Spice-tijd allang voorbij is, en dat ze echt wel meer kan dan oppervlakige, liefdesliedjes voor tieners.

Betekenis
Nee, dit keer gaat ze wel wat dieper. de ondergewaardeerde single Northern Star is daar een erg goed voorbeeld van. Net als het ontzettend mooie If That Were Me, over iemand die op straat leeft, terwijl Mel zelf niet eens zonder haar telefoon zou kunnen.

Bitch
Maar Melanie C kan niet alleen hartverscheurende ballads zingen, ook voor een rock-nummer draait ze haar hand niet om. Ze schokte vriend en vijand al met haar stoere debuutsingle Going Down, waarin ze zegt 'een bitch te zijn geworden'. Maar dat is niet het enige rocknummer op de cd. Ga Ga bijvoorbeeld, is een heel lekker in het gehoor liggend nummer.

Conclusie
Een ijzersterke cd waarin Mel laat zien dat ze haar Spice-collegaatjes eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Sterker nog, dit album is een stuk beter dan de 2 Spice-albums bij elkaar!

Geschreven op 06-09-2000 Gepubliceerd op 6 september 2000