Leren in Leiden

Door KimH

Wordt de examenstress je te veel? Groeit de stof je boven je hoofd of zijn alle definities en formules nog steeds onbegrijpelijke taal? Ga op examencursus naar Leiden! In drie lange lesdagen word je –voor één vak- klaargestoomd voor je eindexamen. Ook ik deed mee aan zo'n curus, om nog maar even economie erin te stampen. Vermoeiend, maar de moeite waard!

Leren, leren, leren...
Al na de eerste dag van minimaal acht uur les ben je doodop, maar zijn je vaardigheden en kennis van je gekozen vak al ontzettend gestegen. Waarom? Overdag krijg je per 2-uur-durende les ongeveer drie kwartier uitleg, waarna je de rest van de tijd aan de slag gaat in een speciale examenbundel. De hele dag zit vol met ‘oh ja!’-momenten, omdat veel kennis sinds het begin van Tweede Fase wel erg diep weggezakt blijkt te zijn.
Vier keer per dag heb een half uurtje of een uurtje vrij: tijd zat dus om de studentenstad Leiden te verkennen of te chillen aan een grachtje in de zon! ’s Avonds is er facultatief les: terwijl je zelfstandig aan het werk bent, blijft er een docent in de buurt om á la minute je vragen te beantwoorden. Nadelen van de cursus zijn wel dat je €285 kwijt bent aan lesgeld en kilo’s aankomt van alle Sultana’s en Liga’s die je tussendoor eet. Leren maakt hier ontzettend hongerig!

Eindexamencijfer een punt hoger
Na drie dagen in je miniklasje (één docent per zes leerlingen, dromerig uit het raam te staren kan dus niet) ben je in principe goed genoeg voorbereid voor je eindexamen. Voordat je naar huis gaat, mag je nog een proeftoets maken, die na afloop uitvoerig met je besproken wordt. En daarna? Relaxt je examen in, om te slagen met –volgens de Examencursus-statistieken- een cijfer dat ongeveer 1 punt hoger ligt dan je SE-cijfer!

Ook op cursus? Voor veel vakken is er inmiddels een wachtlijst, maar op de dagen vlak voor de examenperiode zijn nog plaatsen vrij.

Gepubliceerd op 27 april 2008
ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur