Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Leren in Leiden

Leren in Leiden

Door

Wordt de examenstress je te veel? Groeit de stof je boven je hoofd of zijn alle definities en formules nog steeds onbegrijpelijke taal? Ga op examencursus naar Leiden! In drie lange lesdagen word je –voor één vak- klaargestoomd voor je eindexamen. Ook ik deed mee aan zo'n curus, om nog maar even economie erin te stampen. Vermoeiend, maar de moeite waard!

Leren, leren, leren...
Al na de eerste dag van minimaal acht uur les ben je doodop, maar zijn je vaardigheden en kennis van je gekozen vak al ontzettend gestegen. Waarom? Overdag krijg je per 2-uur-durende les ongeveer drie kwartier uitleg, waarna je de rest van de tijd aan de slag gaat in een speciale examenbundel. De hele dag zit vol met ‘oh ja!’-momenten, omdat veel kennis sinds het begin van Tweede Fase wel erg diep weggezakt blijkt te zijn.
Vier keer per dag heb een half uurtje of een uurtje vrij: tijd zat dus om de studentenstad Leiden te verkennen of te chillen aan een grachtje in de zon! ’s Avonds is er facultatief les: terwijl je zelfstandig aan het werk bent, blijft er een docent in de buurt om á la minute je vragen te beantwoorden. Nadelen van de cursus zijn wel dat je €285 kwijt bent aan lesgeld en kilo’s aankomt van alle Sultana’s en Liga’s die je tussendoor eet. Leren maakt hier ontzettend hongerig!

Eindexamencijfer een punt hoger
Na drie dagen in je miniklasje (één docent per zes leerlingen, dromerig uit het raam te staren kan dus niet) ben je in principe goed genoeg voorbereid voor je eindexamen. Voordat je naar huis gaat, mag je nog een proeftoets maken, die na afloop uitvoerig met je besproken wordt. En daarna? Relaxt je examen in, om te slagen met –volgens de Examencursus-statistieken- een cijfer dat ongeveer 1 punt hoger ligt dan je SE-cijfer!

Ook op cursus? Voor veel vakken is er inmiddels een wachtlijst, maar op de dagen vlak voor de examenperiode zijn nog plaatsen vrij.

Gepubliceerd op 27 april 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie