WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

Laughing Matters

Door Scholieren.com

Bij de uitgestrekte campus van de Universiteit Twente denk je vast niet gelijk aan cabaret. Toch werd hier van 20 tot en met 22 maart het festival Laughing Matters gehouden. Verdekt in een saai ogend 'Cultureel Centrum de Vrijhof', voerden tientallen cabaretiers hun spetterende shows op. Suzan en Duco zijn voor de gelegenheid afgereisd naar Enschede om dit lachfestijn van lama Tijl Beckand bij te wonen.

Lees meer over dit hilarische festival>>>>

Stil begin
Toen wij vrijdagavond om 18:00 aankwamen op het terrein van de UT, zag de omgeving er verlaten uit. Twee busjes, van BNN en 3FM, verraadden echter waar de de ingang van het festival was. Ook binnen in de centrale zaal waren nog maar weinig mensen. Toen de act van de Engelse cabaretier Mitch Benn echter begon, was duidelijk dat er al meerdere bezoekers aanwezig waren.

Veel, héél veel acts
Nadat de stemming erin zat bij Mitch Benn, konden we meteen blijven zitten om naar de Twentse Jeffrey Sparrenburg te kijken. Tegelijkertijd werden er in de andere zalen ook shows gegeven. Dat was het leuke aan het Laughing Matters: je kunt zelf je programma samenstellen. Cabaretiers die je niet leuk lijken, kun je overslaan en van sommige kun je zelfs twee optredens bijwonen. Zo hebben wij nog een voorstelling van een aantal stand-up comedianten gezien en een erg gelachen om de improvisatiegroep Op Sterk Water. Bovendien was in de foyer de hele avond een eenpersoonspubliekvoorstelling van straattheatergroep De Stijle, want..., die je weer met een verrassende western-act weer helemaal wakker maakten.

Avondvullend
Aan het eind van de avond waren de meeste cabaretiers nog van de partij in het theatercafé, dat ook voor het publiek toegankelijk was. Laughing Matters is daarin redelijk bijzonder: in een ongedwongen sfeer kun je wat bijkletsen met je favoriete cabaretiers. Al met al hebben wij op daarom een hele avond door kunnen lachen en was Laughing Matters 2007 een geslaagd festival!

Voor iedereen die Laughing Matters gemist heeft: volgend jaar is er waarschijnlijk weer een editie van dit lachspierstimulerende festival.

Gepubliceerd op 23 maart 2008