LAKSe scholierenstaking

"We willen niet opgehokt worden, dus gaan we als kippen protesteren!" Vrijdag 30 november werd er opnieuw gestaakt tegen de 1040-norm op het Museumplein in Amsterdam. Staatsecretaris Van Bijsterveldt had van te voren aangekondigd dat haar standpunt over de 1040 uur niet zou veranderen. De staking was dus gedoemd effectloos te zijn.
Om de stakende scholieren echter een hart onder de riem te steken was Scholieren.com aanwezig op het Museumplein. Niet om mee te joelen en te gillen, maar om krentenbollen uit te delen. Zo zouden de natgeregende actievoerders in ieder geval niet verhongeren.

"Zijn die krentenbollen om mee te gooien?" Uitspraken als deze geven aan dat niet iedereen op het Museumplein aanwezig was om actie te voeren. Het meerendeel van de jongeren stond ver van het podium en stak een flink aantal nitraten af. De echte demonstranten stonden vooraan, compleet uitgedost met spandoeken en protestleuzen. Helaas konden zij door de regen, de joelende achterban en het ontploffende vuurwerk weinig horen van Giel Beelens presentatie.
Kortom, een tamelijk zinloze demonstratie is te wijten aan een LAKSe organisatie...

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info