CD-recensie Id&T - Trance Files 1.0

CD-recensie Id&T - Trance Files 1.0

Door
Nieuw
Id&T loopt goed. Eenzaam aan de top als het gaat om grootschalige dance en trance-events. En een grote verzameling CD's, bijna iedere maand weer aangevuld met nieuwe releases. Eens kijken hoe de gloednieuwe Trance Files klonk.

Tiesto op 1
Als eerste nummer: "DJ Tiesto" met plaatsen is een slimme zet, want meteen weet je weer waarom hij toch een van de beste DJ's ter wereld is op dit moment. En zit je in de feest-sfeer waar Tiesto patent op heeft. Jammer genoeg zitten bij het vervolg een stel al wat oudere nummers die al eerder op een Id&T CD hebben gestaan: Free, Desire, Feeling the sunrise en Awakening bijvoorbeeld zijn bekende tracks die je waarschijnlijk toch al hebt. Het maakt de CD er overigens niet veel slechter op, want de nummers blijven leuk en het zijn in dit geval soms alternatieve mixen.

Onbekend werk
Uitzondering op de rij krakers vormen de wat onbekendere nummers: Breeze met Temple of dreams, Plastic Boy met Silver Bath en Orange met Orange Four bijvoorbeeld. Eigenlijk vooral opvulsel, en absoluut niet noodzakelijk. Daartegenover staan dan weer artiesten als Virus en ATB, dus uiteindelijk hoef je de dansvloer niet lang te verlaten.

En verder
Opvallend is Can U dig it van Jam X & De Leon, een lekker hard nummer ertussendoor gegooid. En natuurlijk het splinternieuwe nummer van Marc Aurel, Running. Gelukkig staat die nog net op de CD, een aanrader. Met Feeling the sunrise als afsluiter eindigt het geheel lekker feestelijk, eigenlijk precies zoals verwacht. Id&T released ze misschien volgens een vantevoren uitgewerkte formule, maar die formule werkt dan ook.

Conclusie
Ondanks de oude nummers en de wat slechtere nummers van de kleinere artiesten bevat Trance Files genoeg materiaal van DJ Tiesto-niveau om in de CD-wisselaar te blijven zitten. Genoeg in ieder geval voor drie duimpjes.

Gepubliceerd op 23 juli 2002
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie