Examendroom

19 mei beginnen mijn examens, en afgelopen nacht had ik mijn eerste examendroom. Of eigenlijk: nachtmerrie.

Ik zat in het examenlokaal wat voor me uit te kijken. Over een paar minuten zou mijn allereerste examen, het examen Nederlands, beginnen. Ik wachtte op de opgavenboekjes. Ineens viel het me op dat iedereen al druk aan het werk was, en net toen ik wilde roepen dat ik nog geen blaadjes had, zag ik dat het pakketje al voor mijn neus lag. Als een bezetene bladerde ik in het boekje en probeerde ik de opgaven te maken. Na ongeveer een kwartier was de tijd om, en ik had nog niet eens eenvierde van het examen af. Verprutst. Mijn allereerste examen. Precies op dat moment van totale wanhoop ging gelukkig mijn wekker.

Wat een vre-se-lijk cliché zeg. Ik hoop dat ik niet nog eens zo'n draak hoef mee te maken. Ook een examendroom gehad? <a href="http://www.scholieren.com/weblog/examendroom#reacties">Ik wil 'm wel horen</a>.

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je PWS of Sectorwerkstuk?

Heeft jouw PWS of Sectorwerkstuk een link met het Rijksmuseum? Stuur je werkstuk dan vanaf december in voor de Junior Fellowship profielwerkstukwedstrijd van het Rijksmuseum. En maak kans op € 1500 en een traineeship!