Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Decembergekte

Decembergekte

Door

Al in september lagen ze weer in de winkels: pepernoten. Een paar weken later kwam ook de kerstman erbij. Waarom begint alles toch elk jaar eerder? Straks eet ik al pepernoten als ik de paaseitjes net achter mijn kiezen heb!

Je zou maar een kleuter van vier zijn en in augustus al pepernoten in de winkel zien! Je zit nog maar net weer op school na de zomervakantie en je denkt dat de Sint alweer in het land is! Daar moet toch rekening mee gehouden worden?

Het lijkt wel of het helemaal niet meer om het feest zelf gaat. Met spanning wachten tot de Sint cadeautjes komt brengen of het vieren dat Jezus is geboren. Het enige wat ik nog hoor om mij heen is: de lekkerste pepernoten voor de kleinste prijsjes of kerstbomen voor maar tien euro!

Oke, dat laatste is een beetje overdreven. Van kerstbomen heb ik nog niets gehoord  maar het moet niet lang duren of ik zal dat over een paar jaar wel al horen om deze tijd.

Winst zal er wel gemaakt worden deze laatste maandjes, dat weet ik wel zeker. Maar gaat 't allemaal niet een beetje ver? Die gekte om de decembermaanden heen?

Nouja, we kunnen wel extra lang genieten van al die lekkere pepernoten, chocoladeletters en kerstkransjes toch? Dat is wel weer een heel positief punt.

Vind jij ook dat de decembergekte een beetje doorslaat? Of heb jij er helemaal geen moeite mee?

Gepubliceerd op 18 november 2008
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie