Dagje weg? Paleis het Loo

Door Kimberley

Geschiedenis saai? Echt niet! Niet als je je door de geschiedenis van het Nederlandse Koningshuis waant op Paleis het Loo, vlak bij Apeldoorn. Ineens blijkt onze Koninklijke familie net zo spannend en leuk te zijn als al die films over de Engelse monarchie. En nog een voordeel: Het is een prima onderwerp voor je CKV-verslagen!

Lees verder

Paleis het Loo werd al sinds Stadhouder Willem III gebruikt als zomerverblijf voor de Koninklijke familie. Dit stopte bij koningin Juliana, die na haar moeders dood het paleis liet inrichten als museum.

Met een koptelefoontje op je hoofd loop je van de ene naar de andere kamer, terwijl de gids vrolijk vertelt over de keer dat de boze menigte de koning afzette, Napoleon langskwam op het paleis, en de Nazi’s het paleis hadden bezet. Overal hangen schilderijen (sommigen nog best bekend!) en ook daar zit hier en daar een verhaal achter.

Ook de tuinen zijn echt geweldig. Misschien niet ieders stijl, maar talloze gemillimeterde heggetjes strekken zich uit. Met allerlei fonteintjes en mooie bloemen heb je het idee dat je in Versailles loopt, aan het oude Franse hof, in plaats van gewoon nog in je kikkerlandje te staan. Dus als je dan toch in Nederland (weer)bent/blijft/op vakantie gaat, kun je net zo goed even bij paleis het Loo langs gaan. Trommel wat vrienden op en maak je ckv-leraar blij!

Gepubliceerd op 27 juli 2008
ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur