Britneys Blackout

Voormalig Queen Of Pop en inmiddels koningin der schandalen bracht vorige maand haar vierde cd op de markt: met de dansbare cd Blackout probeert de kale, verslaafde en voogdijloze Britney Spears de wereld weer te veroveren. Yeah right, alsof iemand háár nog serieus neemt…

Britney opent haar cd met het enthousiaste “It’s Britney, bitch!” voordat de beats van haar single Gimme More door je speakers schallen. Gimme More is goed voor een bescheiden 33e plaats in de Nederlandse Top 40 en echt zo’n liedje wat op zaterdagavond in menig discotheek hoorbaar is. Best chill om op te dansen of te sporten dus, maar het monotone babystemmetje en dito wannabe-geile kreuntje zijn na ruim vier minuten ook wel erg veel van het goede.

Eigenlijk is Gimme More een goed voorbeeld voor de rest van het album: veel elektronische muziek met dansbare beats en computergestuurde stemmetjes. Één liedje is best leuk om te horen, maar drie kwartier dezelfde Brit-liedjes wordt behoorlijk eentonig. Zelfs na drie keer alle twaalf tracks beluisterd te hebben zul je nog steeds weinig verschil vinden. De enige verrassing is misschien Why Should I Be Sad, een liedje waarin ze afrekent met haar ex-man Kevin Federline: “Goodbye! It’s time for me to move along!”. Daarnaast mag ook het liedje Ooh Ooh Baby best een keer gedownload worden: dit is een prima combi tussen Britney’s good old popstem en een wat volwassenere tekst.

Jammer dat Brit’s stem in dit laatstgenoemde liedje erg richting Hilary Duff gaat, waardoor je vrij snel het idee krijgt naar het directe vervolg op Oops I Did It Again te luisteren. Vlechtjes en schooluniformen zul je echter niet meer tegenkomen bij La Spears, wel is er een zwarte pruik en een dosis zelfvertrouwen bij gekomen: “I’m not ashamed of my beauty, you can see what I’ve got” zingt ze tijdens nummer zes, Get Naked (I Got A Plan). Al haar opportunisme ten spijt, Kevin zal ze hier het bed niet meer mee inkrijgen. Noch enige andere kerel.

Ik had verwacht dat Britney gewoon te druk bezig was met een originele nieuwe cd om voor haar koters te zorgen of überhaupt ondergoed aan te trekken, maar niets blijkt minder waar. De weinige afwisseling en het feit dat de ranzige foto’s van een halfnaakte Britney tijdens het luisteren op mijn netvlies gebrand stonden, maakt deze cd totaal niet boeiend om naar te luisteren. Jammer Brit, gemiste kans…

Gepubliceerd op
ADVERTENTIE
Raad jij de studie?

Waarschijnlijk heb je al wat studies op het oog. Maar heb je echt alle studies overwogen? Grote kans dat je wat toffe opleidingen over het hoofd ziet. In deze video gaan Lauren, Lin & Marit raden welke studie wij zoeken! Misschien is dit ook wel wat voor jou?


Meer info