Chocoladetest

Ik ben een vrouw en vrouwen houden er allemaal van: chocolade. Liefdesverdriet en ongesteldheid zijn hét excuus om ongestraft chocolade te eten als ontbijt, middageten en avondeten.

Mensen (óók mannen) hebben een liefde voor chocolade en dat valt niet te ontkennen. Ik testte deze maand geheel zonder tegenstribbelen vijf soorten melkchocolade. Kijk snel om te zien hoe de chocoladerepen het er vanaf brachten.

1. Verkade, melk €0.79
Verpakking:
De kleur is mooi roze. Het papiertje is er makkelijk af te krijgen, het grote nadeel is dat het er dan ook echt af is. Je kunt de reep niet meer terug doen.
Uiterlijk: Ziet er mooi, gladjes uit. De chocoladeblokken zijn wel te klein. En ze zijn heel moeilijk te breken! Je krijgt niet minder dan vier blokjes tegelijk afgebroken, irritant.
Smaak: Echte chocoladesmaak! Heel lekker vol! De blokjes zijn alleen te dik en het ziet er dus niet charmant uit wanneer ik een stuk aan het eten ben.
Eindcijfer: 7

2. Côte d’or, Intense Melk €0.89
Verpakking:
Leuke verpakking, als een envelopje. De kleur is mooi, felrood. Het valt op in de schappen. Maar de verpakking is helaas niet functioneel, de reep is niet terug te stoppen dus je zult ‘m in één keer op moeten eten.
Uiterlijk:
Sjiek! Mooie randjes en het merkje staat op ieder reepje. Het ziet er duur uit. Na een brekende nagel blijkt wel dat het nogal harde chocolade is. veel te hard.
Smaak: Apart! ‘Is het wel melk?’ dacht ik meteen. De smaak is niet thuis te brengen, nogal vervelend. Het smaakt meer naar puur. Bijzonder.
Eindcijfer: 6.5

3. Verkade, hazelnoot melk €0.79
Verpakking:
Verkade lijkt er een handje van te hebben om een verpakking onpraktisch te maken. Ook deze krijgt men niet meer dicht nadat hij is geopend, jammer. Het groene kleurtje is weer mooi, daar houden we van.
Uiterlijk: Oei, grote teleurstelling, waar zijn de nootjes? Alleen als de reep wordt omgedraaid, worden de nootjes ontdekt. Door de nootjes is deze Verkadereep wel weer makkelijk in stukjes te breken.
Smaak: Precies genoeg nootjes, alleen een beetje te zachte chocolade. Het is een beetje een simpel smaakje. Niets opvallends.
Eindcijfer: 6

4. Toblerone, melk, noga, amandel, honing €1,09
Verpakking:
Leuk, leuk, leuk! Origineel, deze valt echt op. Je kunt ‘m bovendien snel openmaken en ook hersluiten. De lui die Toblerone hebben verzonnen, snappen het tenminste!
Uiterlijk:
Nog drie keer leuk! Aparte vorm, grappig dat de er op ieder blokje een letter van ‘Toblerone’ staat. Door de vorm is het makkelijk te breken.
Smaak:
Je moet wel van de aparte smaak houden, maar ik hou ervan! Hij is niet te hard, niet te zacht.
Eindcijfer: 9

5. Milka, melk extra romig €0.89
Verpakking: Leuke kleur, de Milkakoe maakt het helemaal af. Zo is de chocoladereep herkenbaar. Wel is hij moeilijk te openen. Maar weer een hersluitbare verpakking, dus hij kan mee je tas in!
Uiterlijk: Hij glimt te veel, het ziet er een beetje nep uit. De blokjes zijn mooi qua grootte en ze zijn héél makkelijk af te breken.
Smaak: Oeh, romig! O-zo machtig, maar o-zo verrukkelijk. Helaas te zacht.
Eindcijfer: 8

En de winnaar is...
Toblerone is duidelijk onze grootste held wanneer we cacao nodig hebben. Ode aan Toblerone! Maar ook Milka mag er wezen. Verkade doet het middelmatig en hoe hard Côte d’or ook probeert ‘vreemd, maar wel lekker’ te zijn, overheerst het vreemde.

Gepubliceerd op 4 juni 2008