WIN EEN STUDIEBEURS T.W.V. €1.500 MET JE PWS!

Stuur voor 1 februari je profielwerkstuk in naar de Junior Fellowship wedstrijd van het Rijksmuseum. 

 


Meer info

Arbeit!

Door Eline

Groot nieuws voor de arbeitende mens! Voor iedereen met een bijbaan of vakantiebaan gelden er sinds begin 2007 nieuwe regels. Als je werkt in een supermarkt of een tuinbouwbedrijf mag je meer gaan werken. We weten allemaal wat dat betekent, op die manier kun je meer geld verdienen! Wezenlijk verschillen met de vroegere situatie zijn dat jongeren van dertien tot veertien jaar oud nu op zaterdag zeven uur mogen werken, in plaats van zes. Ook mag je 's morgens eerder beginnen, namelijk om zeven uur in plaats van acht uur.

Aardbeien plukken?

Ook voor de mensen die niet in de winkel staan, of aardbeien gaan plukken, veranderen er dingen. Als je mee wilt doen in een televisieserie of optreden in een musical, mag je nu vierentwintig keer per jaar optreden, in plaats van vijftien.

Lekker op televisie

Er veranderen ook dingen voor kinderen van zeven tot dertien jaar, ook zij mogen vierentwintig keer per jaar optreden in een televisieserie. Er moet dan wel aangetoond worden dat het een uitzonderingssituatie is. Kinderen onder de zeven jaar mogen vier keer per jaar optreden in plaats van de een keer per jaar vroeger.

Meer werk = meer geld

Kortom, we mogen allemaal meer werken en dus ook meer geld verdienen. Dat is fijn, want ik heb nu tijd over omdat het uit is met mijn vriendje, dus ga ik maar weer vaker werken, dan hoef ik niet zoveel aan hem te denken. Sowieso, dat geld kan ik deze zomer nog naar Duitsland, want dat blijft toch echt hét land hoor!

Gepubliceerd op 20 april 2007