Interview After Forever - Interview

Interview After Forever - Interview

Door
After Forever
Eén van de meest toerende bands in Nederland de afgelopen twee jaar is After Forever. Er is met moeite een club te vinden waar deze jonge metalband nog niet gespeeld heeft. Nee, ze hebben niks te klagen. Na het in 2000 verschenen album Prison Of Desire en de in alle opzichten betere opvolger Decipher, wordt het nu tijd voor een nieuw album, alhoewel de band nog wel even door gaat met toeren. Wel worden al enkele nieuwe nummers live gespeeld. Wij vroegen de band opheldering over hoe en wat. Een kort interview met gitarist Sander Gommans.

Is er al een datum wanneer het nieuwe album ongeveer uitkomt?
Het album zal worden opgenomen in de zomer, de releasedatum is nog niet bekend. Dat wordt beslist door de platenmaatschappij. Ik vrees echter dat het nog wel een aantal maanden na de opnameperiode zal duren. Voor die tijd komt wellicht ook een mini-album, maar dat is nog niet zeker!

[image:1:center:Sander Gommans]
Kun je al wat meer vertellen over het thema, aangezien het een concept-album wordt?
Ik hou het liever nog even geheim, we hebben nu twee nummers live gespeeld, de titels zijn Digital Deceit en Victim of Choices, deze kunnen echter nog
veranderen. We proberen zo snel mogelijk meerdere nieuwe nummers live te spelen, aan de hand van de titels zal het concept steeds duidelijker worden.

Op welke manier is er sprake van muzikale dan wel tekstuele progressie op het albumof bijvoorbeeld progressie in de stem van Floor Jansen?
Er wordt meer gelet op de details, coupletten worden beter uitgewerkt, refreins krijgen een wat duidelijkere functie, de muziek zal wat duisterder worden, het wordt meer een geheel.
De teksten worden duidelijker en zullen meer conceptueel gericht zijn.
Floor heeft met name op Decipher haar stem sterk verbeterd, deze lijn zal ze voortzetten op de nieuwe cd, haar kopstem is weer verbeterd en ook haar 'rock'-stem zal weer veelvuldig gebruikt worden.
Dramatiek zal in de nieuwe zanglijnen tevens een grote rol spelen. Gepubliceerd op 5 februari 2003
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu