24 uur per dag Brace

Door Lisanne

21 is-ie pas, maar hij heeft alles goed voor elkaar. De Amsterdamse R&B-artiest Brace. Zijn tweede album, Dilemma, is net uit. En ik mocht met hem spreken onder het genot van een verse jus d’orange. Dus als je alles over Brace wilt weten, lees je snel verder! En win daarna de CD.

Hoe ziet een gewone, doordeweekse dag voor jou eruit? Meestal ga ik naar de studio, en dan neem ik drie of vier uurtjes op. Dan ga ik naar huis, eten. Soms in de avond een optreden, soms twee. Dan kan ik drie uur in de nacht thuis, dan ga ik een paar uurtjes slapen en de volgende dag ga ik weer naar de studio.

Wie was de leukste muzikant om mee samen te werken? Met Lange Frans en Baas B kon ik lekker chillen, en met Ali was het echt hard werken. Het was allemaal leuk.

Hoogtepunt? De TMF-award. Ik stond daar en ik dacht: ‘Wauw, dit wou ik altijd al.’ En het leek net alsof dit het einde was, en dat had ik gehaald. Maar dat is niet zo, het was pas het begin. Het was een hele andere wereld. Dan begrijp je pas hoe bekend je bent.

Schrijf jij je nummers zelf? Ik schrijf veel nummers zelf maar ik word ook wel geholpen want het is niet altijd makkelijk. Ik praat in mijn liedjes over een meisje dat iedereen kent. Maar ik heb het dan wel zelf meegemaakt, anders kan ik er niet over schrijven. Ik haal mijn inspiratie uit mijn omgeving. Mensen met wie ik rondhang, mensen die mij verhalen vertellen, dingen die ik mee heb gemaakt.

Tips voor mensen het ook zo ver willen schoppen? Niet roken. Haha, nee. In jezelf vertrouwen, want anders kan niemand jou vertrouwen. Als je écht talent hebt, dan gaat het lukken. En als je het niet in je hebt, dan moet je gewoon eerlijk tegen jezelf zijn.

Wat doe je nog buiten zingen? Veel goede doelen steunen, zoals het Wereld Natuur Fonds. De natuur is belangrijk voor mij. Ik hoop dat ik over tien jaar nog genoeg zuurstof heb.

Nog plannen? Ik kijk wel hoe het loopt. Net een nieuwe CD, 'Dilemma', uit. Ik wil sowieso nog ff wat singletjes eruit knallen, maar ik kijk verder wel. Ik ben altijd bezig met nieuwe liedjes. Maar ik wil gewoon genieten van mijn leven, man. Lekker uitgaan, lekker lol maken, zingen.

Brace in het kort
Perfecte meisje: Beetje gek, maar wel zorgzaam.
Slechtste eigenschap: Snel op m’n teentjes getrapt. Hoe reageer je dan? Als je even op m’n teen trapt, dan weet je het...
Belachelijkste aankoop: Auto voor mijn vriend. Belachelijk, ja.
Raarste gewoonte: Brace kijkt naar zijn glas verse jus, en zegt prompt: 'slurpen'.
Grootste nachtmerrie: Spinnen in mijn bed.
Optreden of verjaardag van je vriendin: Optreden.
Spijt: Nooit. Als je er spijt van hebt, dan heb je er niet van geleerd.
Nadeel aan het vak: Ik ben 24 uur per dag Brace.


Gepubliceerd op 7 januari 2008
ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur