Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Slumdog Millionaire (2008)

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 608 woorden
  • 31 mei 2011
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
38 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
CKV verslag 1: Film

titel : Slumdog Millionaire

regisseur : Danny Boyle & Loveleen Tandan

producer/maatschappij : Celador Films & Film4 Productions

uitgebracht in : 2008

genre : drama

hoofdrolspelers : Dev Patel, Freida Pinto, Anil Kapoor, Irrfan Khan.

bioscoop : school

Inhoud:

Jamal doet aan een spelshow mee in India. Hij heeft alle vragen goed beantwoord, maar de vraag blijft; hoe kan een arme jongen uit een sloppenwijk al die antwoorden weten? In de film zie je bij elke vraag die Jamal moet beantwoorden, een flashback over hoe hij achter het antwoord is gekomen. Er was bijvoorbeeld een stukje waarin er een vraag kwam over God. De vraag luidde : wat had die God in zijn rechterhand? Toen die vraag gesteld werd, dacht Jamal terug aan de dag dat zijn moeder werd vermoord en dat hij en zijn broer moesten vluchten. Terwijl hij en zijn broer weg vluchten van het geweld zagen ze die God en kon Jamal zien wat hij in z’n hand had. Een pijl en boog. Jamal is erg gericht op het overleven in de sloppenwijken en het dagelijks leven in India. Hij wilt er alles aan doen om te overleven. Bijna zijn hele leven is hij op zoek naar zijn grote liefde, Latika. Latika is net zo als Jamal en Salim al heel jong haar ouders verloren. In het begin van de film leven ze samen tot ze in een kamp terecht komen en alleen Salim en Jamal kunnen ontsnappen. Salim is de grote broer van Jamal. Hij probeert zo goed mogelijk voor zijn kleine broertje te zorgen en geld verdienen. Maar soms maakt hij de verkeerde keuzes, en dan gaan de dingen anders dan hij werkelijk verwacht had. Toen Salim en Jamal klein waren, waren ze onafscheidelijk. Ze zorgden voor elkaar en deden veel dingen samen. Maar naarmate deze jongens ouder werden veranderde ze, en kwam er duidelijk veel meer verschil in karakter tussen Jamal en Salim. Jamal wilde overleven en Latika zoeken, maar Salim was gebrand op het verdienen van geld. Salim dacht dat je met geld heel je leven zou kunnen overleven. Bij Jamal lagen deze gedachten anders.


Ik heb zelf niet voor deze film gekozen, maar met het vak CKV hebben we deze film bekeken. Achteraf gezien vind ik het wel een goede keuze geweest om onze klas naar deze film te laten kijken, doordat het niet een standaard film is, en er dingen in zitten waar je eigenlijk ook wel een beetje van kan leren. Het is naar mijn idee een heel realistische film, want het gaat over het leven van een gewone jongen uit een sloppenwijk in India. Bijna alles wat er gebeurt in deze film zou echt kunnen gebeuren in deze wereld. De film laat ook duidelijk de oneerlijke verschillen zien tussen rijk en arm. Deze karakters zijn zo gekozen om een soort van spanning in het verhaal te brengen. Want dan kun je je afvragen: Blijven ze bij elkaar? Komt het allemaal wel goed? Zullen ze elkaar ooit nog zien? De montage van de film vond ik goed. Meestal werd er recht in hun gezicht gefilmd, vooral tijdens de dialogen. Het is ook leuk aan de film dat het geen professionele acteurs zijn. Zo lijkt het allemaal nog echter. Ik denk dat deze film de bedoeling had om mensen te laten zien hoe het er aan toegaat in India als je arm bent en dat er nog steeds corruptie is. Het mooiste thema in de film vind ik het geloof in het lot. Volgens de makers was het zo bedoeld, dat het zijn lot was. En dat het zijn lot was om met Latika samen te zijn. Ik vond het een heel indrukwekkende film, erg mooi en heel origineel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Slumdog Millionaire (2008)"