Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

In the Mix (2005)

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1273 woorden
  • 8 december 2010
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 3.3
2 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

1. Noteer de datum van het verslag, titel, regisseur, belangrijkste acteurs en jaar van verschijning.
14 Maart 2010 heb ik het verslag gemaakt.

Titel van de film: In the mix

Regisseur van de film: Ron Underwood

Belangrijkste acteurs: Usher Raymond, Chazz Palminteri en Emmanuelle Chriqui

Jaar van verschijning: 23 November 2005


2. Schrijf in maximaal 20 zinnen op waar de film over gaat.
Als DJ Darrel (Usher) perongeluk het leven redt van maffiaprinses Dolly, is zijn beloning dat hij haar voortaan mag beschermen tegen dreigend gevaar.

Een man die werkt voor haar vader, probeert van alles om Dolly om het leven te brengen maar Darrel 'staat steeds in de weg' en redt haar steeds !

De man waarschuwd haar vader dat Darrel niet te vertrouwen is, als ze samen op Darrel afgaan probeert de man hun alledrie (Darrel, Dolly en haar vader)

om het leven te brengen maar haar broer en een vriend van Darrel komen helpen. Zo komen ze erachter dat hij achter alle pogingen zat om Dolly te

verongelukken. Darrel en Dolly worden op het einde van de film verliefd en gaan trouwen !


3. Welke drie belangrijke onderwerpen komen er in de film voor?
Geef een duidelijk voorbeeld van tenminste drie gekozen onderwerpen.

Gebruik per onderwerp maximaal 5 zinnen.

Dood: Er gebeuren tijdens de onderwerp meerdere pogingen tot moord. Darrel krijgt in de film 2 kogels door zijn schouders. Dolly word bijna aangereden, op haar worden alle pogingen gedaan. Uiteindelijk komt haar vader ook tussen het 'gevecht'.

Eerlijkheid: De man die zogenaamd werkt voor Dolly's vader is helemaal niet eerlijk. Hij werkt namelijk voor de 'vijand' en probeert zijn dochter om het leven te brengen. Hij liegt hem de hele tijd voor en bedenkt allemaal leugens over Darrel zodat hij haar niet meer mag beschermen .

Liefde: Dolly heeft eerst een verloofde maar dat loopt toch niet goed af. Darrel is DJ en heeft aan het begin van de film een aantal vriendinnetjes. Ook de vriendinnen van Dolly zien Darrel wel zitten. Uiteindelijk worden Dolly en Darrel verliefd en gaan ze trouwen.


4a. Wie is de hoofdpersoon? Beschrijf het uiterlijk en de situatie waarin die persoon woont/leeft.
Er zijn eigenlijk twee hoofdpersonen, Darrel (Usher Raymond) en Dolly (Emmanuelle Chirqui).

Usher Raymond is een getinte/donkere man, donker en kort haar, netjes gekleed en hij is erg gespierd ! Hij woont in een flatje maar als hij aangeboden krijgt om Dolly te beschermen dan trekt hij in bij hun.

Emmanuelle Chirqui is een slanke vrouw met lang, bruin haar. bruine ogen en heeft een blanke huid. Dolly woont tijdelijk bij haar vader, hij heeft een hele grote villa.


4b. Wat zijn de belangrijkste karaktereigenschappen van de hoofdpersoon? Geef een duidelijk voorbeeld van tenminste drie karaktereigenschappen
Darrel: Hij heeft een lief eigenschap en zorgt goed voor vrouwen, hij is heel erg doorzettend en geeft niet zomaar op; bijvoorbeeld toen hij en Dolly elkaar leuk begonnen te vinden en eigenlijk wou Dolly niet omdat ze bang was voor de reactie van haar vader, maar Darrel bleef doorzetten en toen kregen ze toch wat samen en ze gingen zelfs trouwen! Hij is ook heel ondernemend, hij gaat graag op avontuur uit en is in voor nieuwe dingen!

Hij is ook heel betrouwbaar, de vader van Dolly kan goed van hem op aan dat hij zijn dochter goed beschermd en goed voor haar zorgt!

Dolly: Ze is heel intelligent, ze doet een hoge opleiding voor advocate te worden. Ze heeft ook een heel gezellig eigenschap, ze vind het leuk om met haar vriendinnen af te spreken en leuke dingen te doen en ook vind ze het heel leuk als ze met Darrel mee uit gaat! Ze is zeker niet lui! Ze ging in de film al om 6 uur in de ochtend sporten!


4c. Welke karaktereigenschap in de hoofdpersoon spreekt jouw het meest aan? Geef een toelichting. Welke karaktereigenschap spreekt jouw het minst aan? Geef een toelichting
De betrouwbare kant van Darrel! Er zijn veel jongens die niet betrouwbaar zijn. Die zich anders tegenover jouw voor doen om je ergens in te

laten geloven wat hij zegt. Zo is Darrel totaal niet en dat vind ik een hele goede en leuke karakters eigenschap. En ik vind dat Darrel en Dolly allebei geen karaktereigenschappen vinden dat ik niet zo leuk vind !


4d. Er spelen nog meer personen mee in de film. In welke persoon kun jij je het best herkennen? Leg uit waarom.
In Dolly kan ik mijzelf het best herkennen. Ik moet namelijk ook vaak rekening houden met wat ik doe en of mijn vader dan wel trots op mij is als ik dat doe. Ook hou ik van sporten en af en toe relaxen. Met mijn vriendinnen afspreken vind ik ook heel erg leuk


5a. In welke tijd speelt het filmverhaal zich af? Waaraan kun je dat zien?
In de tegenwoordige tijd. Er komen discotheken, mobiele telefoons enzovoort in voor! Dat is allemaal van de tijd van nu !


5b. Waar speelt het filmverhaal zich af? Waaraan kun je dat zien?
De film speelt zich denk ik af in Amerika. Dat kun je eigenlijk nergens aan zien maar dat denk ik, het gaat niet over een bepaald land in ieder geval!


5c. Vind je die kostuums/kleding en de locaties goed gekozen? Leg uit waarom.
Ik vind de kleding die ze dragen heel erg leuk en goed gekozen! De vader van Dolly en al zijn colega's zijn wel altijd in pak. De locaties zijn ook goed, zoals

bijvoorbeeld dat Dolly en Darrel uit gaan en dan gaan ze met elkaar dansen en zoenen ze bijna, vanaf dan zie je echt dat ze elkaar leuk vinden.


6. Hoe word er geacteerd? Leg je keuze uit. (Ik heb dikgedrukt welke ik kies!)
Overtuigend/ natuurlijk

met veel emotie/ expressief

met weinig emotie/ ingehouden

overdreven/ onnatuurlijk

Ik vind dus dat er heel goed word geacteerd in de film! Het is niet allemaal zo overdreven en nep zoals af en toe in films of programma's.


7a. Word er muziek gebruikt in de film? Beschrijf wanneer en de soort muziek. Vind je de muziek passend? Leg uit waarom.
Ja er word muziek gebruikt in de film, bijvoorbeeld in de discotheek, bubbling muziek! Die muziek is heel passend want dat soort muziek hoort bij een discotheek!


7b. Worden er speciale effecten gebruikt? Beschrijf een speciaal effect. Vind je die speciale effecten passend? Leg uit waarom.
De lichten in de discotheek zijn bijvoorbeeld heel passend want dat is in het echt ook zo.


8. Schrijf op welke scène indruk op je heeft gemaakt. Leg met behulp van een beschrijving van de scène uit waarom juist deze scène je zo aanspreekt .
De laatste scène is heel spannend als de man die de hele boel oplicht iedereen naar een plek lokt om ze daar om het leven probeert te brengen, in die scène zit heel veel actie en ze komen uiteindelijk achter de hele waarheid en vertellen Darrel en Dolly aan haar vader dat ze samen een relatie hebben.


9. Geef je mening over de film. Vind je dat deze film een prijs verdient?
Ik vond het een spannende film, er werd ook in geschoten en gedreigd met de dood dus dat was erg spannend. Het was niet echt heel erg realistisch want het zal denk ik niet voorkomen dat je vader vijand is van een maffiagroep die samenwerken om 'de goede partij uit te schakelen'.

Het was een orginele film, er zijn namelijk niet veel van dit soort films. Je hebt bijvoorbeeld veel dansfilms die allemaal bijna hetzelfde zijn.

Maar dit is echt een heel originele film !


10. Wat heb je van deze film geleerd?
Om lol te maken in het leven, maar ook altijd goed op te passen en niet zomaar iedereen vertrouwen !

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.