Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De grot (2001)

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 360 woorden
  • 24 maart 2009
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
13 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: De grot
Auteur: Tim Krabbé
Hoofdpersonen: Egon Wagter en Axel van de Graaf


Korte samenvatting
Egon Wagter ontmoet op zijn 14e op een kamp in de Ardennen Axel van de Graaf. Ze zijn daar vrienden geworden maar tegelijkertijd wil hij niks van hem weten. Axel was een brutaal jongetje. Egon Ontmoete op het kamp een Marjoke waar hij verliefd op werd. Egon is geologie aan het studerenen. Hij studeert af en trouwt een paar jaar later. Hij kan maar geen werk als geoloog vinden en wordt dan maar Aardrijkskunde leraar op een middelbare school. Hij ziet een advertentie voor een geologische expeditie, ze hebben nog een geoloog nodig en het is zijn droom om mee te gaan. Hij heeft een groot probleem als hij mee wil moet hij 40.000 gulden hebben. Hij gaat naar Axel om hulp te vragen. Axel stuurt hem voor een gevaarlijke opdracht naar Azië. Egon moet een koffertje waarvan hij de inhoud niet weet Ratanak binnen smokkelen. Als het hem is gelukt moet hij de koffer afgeven aan een vrouw op een parkeerplaats. Tot die tijd geniet hij nog van de stad. Als hij op de ontmoetingsplaats is komt de vrouw eraan. Na wat gepraat te hebben willen ze vertrekken, maar er komen 2 jongens die hun neersteken en er met het koffertje vandoor gaan. Axel en de vrouw, die Marjoke, zijn jeugdliefde blijkt te zijn, kruipen naar elkaar toe en sterven in elkaars armen.

Hoe wordt de spanning opgebouwd: Door stukken van Egon’s jeugdjaren te laten zien wil je graag het einde zien.

Tijd en tijdvolgorde: Het gaat van de leeftijden 14 t/m 43 van Egon Wagter het verhaal is niet chronologisch.
Plaats: Het kamp is in de Ardennen, De overhandiging van het koffertje in Azië en verder in Nederland.
Genre: Het is een psychologische roman.
Oordeel en motivatie: Ik vond de film een beetje onbegrijpelijk, omdat het door elkaar wordt verteld zodat je van het ene onderwerp naar het andere gaat. Je snapt net een stukje en dan komt er weer iets uit zijn jeugdjaren. Het verhaal is ook spannend want je wilt graag weten wat er verder gebeurt als er een anders stukje in voor komt.

REACTIES

K.

K.

Zo'n stomme film! Sorry hoor, maar echt! HAHA

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De grot (2001)"