Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Alibi (2008)

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 738 woorden
  • 11 augustus 2008
  • 115 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
115 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De inleiding van dit verslag

De activiteit waar dit verslag bij hoort is een film in de bioscoop. Het verslag gaat over de film Alibi. Ik heb dit onderwerp gekozen, omdat iedereen wel eens naar de bioscoop gaat of thuis een film kijkt. Dus dit is de meest voorkomende vorm van kunst. Ik heb op allerlei sites gekeken om informatie te vinden over dit onderwerp.

Het verslag

Ik werk in mijn eentje aan deze opdracht. De film waar ik naar toe ben geweest heet Alibi. De regisseur van deze film is Johan Nijenhuis. De film is in het jaar 2008 gemaakt. De film is niet gebaseerd op een film. De film is geschreven door Wijo Koek. De hoofdrol spelers zijn: Georgina Verbaan, Achmed Akkabi en Egbert Jan Weeber. Het soort film is: Romantische multicultikomedie.

Dit is een korte samenvatting van het verhaal:
Alibi is een romantische komedie over de straatslimme en bijdehante Youssef. Youssef ontmoet op een zekere dag Rick, die een bloeiend bedrijf leidt dat handelt in alibi’s. Wie een smoes nodig heeft, kan namelijk bij zijn kantoor een waterdicht alibi bestellen. Achterdochtige echtgenotes, vervelende schoonmoeders of veeleisende bazen worden dan vakkundig om de tuin geleid. Youssef, voor wie liegen een tweede natuur is, past prima in dit bedrijf maar komt in conflict als hij verliefd wordt op Andrea, serveerster in een restaurant. Want Andrea, zelf vaak bedrogen, wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft of liegt. Rick overtuigt Youssef dat elke relatie af en toe gebaat is bij een leugentje om bestwil. Maar Andrea vindt dat in de ware liefde geen plaats is voor bedrog.


Het verhaal speelt zich in Noordwijk aan zee plaats, en het speelt zich in deze tijd af. Ik vind het moment in de film het best wanneer Youssef moet kijken hoe hij het probleem op moet lossen met Andrea, het meisje dat hij leuk vind.

De karakter eigenschappen van:
Youssef : stiekem, altijd liegen en in de meeste gevallen komt hij nogal dom over.
Andrea : naïef meisje.
Sander : Stiekem, vals.

Het verhaal wordt eigenlijk verteld vanuit een politie bureau, maar je zag beelden bij de verhalen die hij vertelde. En af en toe zag je hoe de mensen van het politie bureau naar hem zaten te luisteren en af te kraken.
Alles werd eigenlijk van dichtbij gefilmd, en er waren geen effecten toegepast.
Er was een scène waar de camera heel veel van standpunt veranderde, en dat was de scène dat Youssef met de vrouw van Sander in bed lag. De film is een kleurenfilm, ik vind dit wel bij de verhaal lijn passen. Want het verhaal zelf is ook wisselend dus dan is het ook leuk als er dan wisselende kleuren worden gebruikt.

Deze film sprak mij aan door de hoofdrol spelers en door het stukje tekst wat er bij stond over de film, maar als je dan dat stukje had gelezen en daarna die film gezien had. Dan is de film toch wel erg tegen gevallen.
Ik vond de film origineel, omdat ik nog nooit een film over zoiets als dit heb gezien. Nogal saai, omdat er te lang op sommige dingen werd in gegaan. Fantasievol, want de dingen die er gebeurden en de teksten van de spelers waren echt briljant. Nogal oppervlakkig, want er werd niet echt op sommige onderwerpen ingegaan, dat werd dan een soort afgeraffeld.

Op zich wel geloofwaardig, want wie heeft er nu geen alibi nodig soms. Dan is het logisch dat er ook een soort van bedrijf voor bestaat die ze maakt.

Ik heb mijn best gedaan op dit verslag, omdat ik zelf ook wel eens wilde weten hoe zo’n film nu eigenlijk werd gemaakt enz. Ik geef mijzelf een voldoende, omdat ik goed mijn best heb gedaan.

De afsluiting van dit verslag

Ik vind het leuk om te weten wat er nu allemaal bij komt kijken om een film te maken. Wat ik wel moeilijk vond was om al die informatie bij elkaar te zoeken over de film enz. De film zelf vond ik redelijk saai, maar er zijn natuurlijk zat andere films die wel hartstikke leuk en mooi zijn! Ik heb mijn best gedaan op dit verslag, omdat ik zelf ook wel eens wilde weten hoe zo’n film nu eigenlijk werd gemaakt enz. Ik geef mijzelf een voldoende, omdat ik goed mijn best heb gedaan.

Mijn bronnen voor dit verslag:

Www.wikipedia.nl
www.google.nl

REACTIES

J.

J.

Google is geen bron. Het lijkt mij dat je sites via Google hebt gevonden en daar de informatie vandaan hebt gehaald. Bij de bron vermelding zou je dus de site in moeten vullen die je hebt gevonden, en niet google. Hopelijk heb je hier iets aan in latere verslagen.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Alibi (2008)"