Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Roofdier en prooi

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Samenvatting door een scholier
  • 3e klas havo | 261 woorden
  • 27 mei 2008
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
7 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Roofdier en prooi

Mijn verslag van de film:”Hoogte punten uit het dieren leven” aflevering “Roofdier en prooi”
We gingen naar een film kijken en daar werd van verschillende dieren verteld hoe ze hun prooi vingen en andere kenmerken.

Ik begin bij de Leeuw:
Ziet er gevaarlijk uit met zijn wilde manen en krachtige manier van lopen, maakt samen met een leeuw uit de kudde een val ze sluiten hun prooi in en vangen hem.

De Haai:

Er zijn veel verschillende soorten, maar in deze film zagen we wat over de grootste haai, De walvishaai. Ze zien er heel dreigend uit maar toch eten ze maar het kleinste, minuscuulste beestje in de zee; plankton.

De pelikaan:
Pelikanen eten vis. Ze vangen die door middel van die grote zwengelige buidel onder zijn snavel. Dat doen ze door vlak over het water te vliegen en dan met hun bek er over heen te gaan zodat de vissen er vanzelf in vallen. Soms proberen meeuwen nog wel af te pikken, maar dat lukt niet altijd.

De ijsbeer:
IJsberen lijken heel lieve beestjes, maar je kunt er maar beter niet te dicht bij komen. Ze kunnen net als de zwaan heel hard slaan. Zelf eten ze lieve kleine zeehondjes, die ze vangen door middel van luchtgaten in het ijs. Ze wachten net zolang tot een zeehond daar lucht komt happen, zodat ze ze dan makkelijk kunnen grijpen met hun sterke klauwen.
Maar concurrentie onder ijsberen is groot, als 1 ijsbeer een zeehondje vangt en er komt een grotere ijsbeer zal de kleinere het zeehondje moeten laten gaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.