Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

archeologie

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 314 woorden
  • 26 juni 2007
  • 91 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
91 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
In deze tekst ga ik wat vertellen over archeologie, welk gereedschap ze gebruiken voor opgravingen, de opleiding tot archeoloog en welke beroepen je uit kunt kiezen na je studie. Waarom maak ik deze tekst? Ik schrijf deze tekst om te laten zien wat ik dit schooljaar geleerd heb. Ik heb voor een informatieve tekst gekozen. II Wat is archeologie en hoe wordt je archeoloog? Archeologie of oudheidkunde is het bestuderen van overblijfselen van vroeger. Daarnaast bestuderen ze wat er in de toekomst en in de samenleving zou kunnen gebeuren. Door middel van het bestuderen van oude voorwerpen komt men meer te weten over de cultuur en gebruiken van vroeger. Archeologie is ontstaan toen men ging begrijpen dat legenden, mythen, volksverhalen, de Bijbel en klassieke schrijvers, geen betrouwbare bronnen waren om dingen te weten te komen over mensen die vroeger leefde. III De leerweg Om archeoloog te worden moet je archeologie aan de universiteit, faculteit der Geesteswetenschappen, studeren en daar heb je dus een VWO diploma voor nodig. Als je archeoloog wilt worden, is het belangrijk dat je belangstelling hebt voor wat mensen vroeger deden en waarom. Daarnaast is het heel belangrijk dat je veel doorzettingsvermogen hebt want tijdens de studie krijg je heel veel theorie en maar weinig praktijk.
IV Wat heeft een archeoloog nodig bij een opgraving? Bij een opgraving wordt veel gereedschap gebruikt. Dit zijn bijvoorbeeld: Een schep, een troffel(soort klein schepje), een graafmachine, kruiwagens, een grondboor en een metaaldetector. Onderwaterarcheologen hebben ook een duikpak enz. Alle spullen die zij gebruiken, moeten waterbestendig zijn. Als archeologen wat hebben gevonden, moet het eerst gewassen worden. Zo kunnen ze beter zien wat het is. Daarna wordt het bestudeerd, gefotografeerd en genummerd. Als dat allemaal is gebeurd, wordt het bewaard en komt het meestal in een museum terecht. Alleen als het iets heel bijzonder is gaan ze het verder onderzoeken, bijvoorbeeld in een laboratorium

REACTIES

N.

N.

deze site was erg nuttig voor mijn spreekbeurt, dankjewel!!!!!!!!!!

13 jaar geleden

R.

R.

jammer van de laaste zin er staat geen . aan het einde
sleeeeechttt

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.