Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Match Point (2005)

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 776 woorden
  • 24 februari 2007
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemene gegevens Titel: Match
Regie: Woodie Allen
Hoofdrolspelers: Scarlett Johansson, Jonathan Rhys-Meyers, Emily Mortimer, Brian Cox
Datum en plek: 7 februari 2006 in Pathé Kunstvorm: Film Achtergrond informatie: Beschrijving van Pathé (gekopieërd): Een voormalig tenniskampioen, Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers) zit niet lekker in zijn vel, totdat hij bevriend raakt met Tom Hewett (Matthew Goode) en met zijn zuster Chloe (Emily Mortimer) trouwt. Deze gebeurtenis opent nieuwe deuren voor hem naar geld en succes. Chris zou blij moeten zijn, maar hij wordt opeens aangetrokken door de beeldschone verloofde van Tom, Nola (Scarlett Johansson). Zij wordt een obsessie voor hem en dat dwingt hem tot het maken van een cruciaal besluit. Het duurt niet lang voordat Chris weer terugvalt in zijn depressieve staat. Beschrijving van Images (gekopieërd): Matchpoint, de nieuwste film van Woody Allen speelt zich af in Londen en vertelt het verhaal van Chris Wilton, een voormalige tennisprof van eenvoudige Ierse komaf die zich opwerkt in de Britse upperclass. Op de exclusieve club waar hij is aangesteld als tennisleraar ontmoet hij de welgestelde Tom en zijn zus Chloe. Zij heeft al snel romantische bedoelingen met hem en hij is aardig genoeg om op deze avances in te gaan. Maar als hun relatie enige vorm begint te krijgen is daar ineens Nola, (Scarlett -Lost in translation- Johannson), de sexy verloofde van Tom. Chris kan onmogelijk de charmes van deze Amerikaanse met gefnuikte acteerambities weerstaan. Ze krijgen een verborgen maar hevige affaire die abrupt eindigt met Nola's vertrek. Ouderwets scherpe en lichtvoetige relatiekomedie van de meester van het genre.
Informatie over Woody Allen en de cast: Woody Allen In 1935 wordt Allen Steward geboren in Brooklyn. Eerst werkt hij een tijdje als standup comedian, maar dan wordt hij ingehuurd om “What’s new, pussycat” te schrijven. Een jaar daarna schrijft hij zijn eigen film: “What’s up, Tiger Lily”. Hierna heeft Woody Allen nog veel meer films gemaakt, waarin hij vaak ook zelf een rol speelt. Hij heeft inmiddels al 136 filmnominaties op zijn naam staan, maar een grote “klapper” is er nog nooit geweest. Scarlett Johansson Op 22 november 1984 wordt Scarlett Johansson geboren in New York. Zij is al vanaf haar derde gek van acteren en op haar achtste speelt ze voor het eerst in een toneelstuk. Jonathan Rhys-Meyers Jonathan werd geboren op 27 Juli 1977 in Dublin. Hij is geboren met een hartafwijking, maar na een lange ziekenhuisopname herstelt hij hiervan. Het is niet zijn bedoeling geweest om acteur te worden maar omdat hij vanaf zijn zestiende niet meer naar school ging, werd hij op straat opgemerkt door de verantwoordelijke van een castingbureau. Hij speelt in één film en houdt daarna alweer op met acteren. Maar dan wordt hij ineens opgebeld voor een reclamespotje voor Knorr. Hij heeft dit aangenomen maar schaamt zich zo, en vanaf dat moment gaat hij een spannende carrière tegemoet. Emily Mortimer Op 1 december 1971 wordt Emily Mortimer geboren in London. Ze studeert aan Oxford maar toont ook interesse in acteren. Na een schooltoneelstuk wordt ze opgemerkt door een producer, zo komt ze aan haar eerste rol. Ze heeft o.a. gepeeld in “Nothing Hill” en “The Gost And The Darkness”. Brian Cox Brian Cox speelt zijn eerste filmrol in 1967 in de satire "Privilege". In 1975 speelt hij een rol in "In Celebration". In de jaren negentig speelt hij vaker mee in Amerikaanse producties zoals "Iron Will". In 1999 speelt hij in "The Corruptor". Recensie: Wat moet ik doen? In het begin wordt er wel wat over de naam verteld, over een tennisbal die tegen het net aankomt, maar ik begrijp het niet helemaal. De film gaat over een man die verliefd wordt op de zus van zijn tennisleerling. Hij trouwt met haar, maar komt erachter dat hij ook verliefd is op de verloofde van de tennisleraar. Alles loopt uit de hand en uiteindelijk schiet de man, de verloofde en de onderbuurvrouw van de verloofde neer. Ik had verwacht dat het een hele saaie film zou zijn. Dat viel best mee want ik vond het opzich wel een toffe film. Het verhaal was erg duidelijk, alleen al de opera die er tussen door kwam vond ik minder leuk. De film was ook leuk omdat er wel leuke mensen in voor kwamen, en niet alleen allemaal saaie mensen. Ik denk dat het een “cult-film” is omdat er erg veel met emoties wordt gedaan. En ook omdat je erg vaak opera hoort. Een echte boodschap kan ik er niet in vinden. Toen de man “op jacht” ging vond ik het wel erg spannend, dat was ook het leukste stuk. Je zou namelijk niet verwachten dat hij dat zou doen, en hij komt er nog mee weg ook, dat is helemaal verrassend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.