Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Is het gebruik van anticonceptie een vrije keuze?

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 370 woorden
  • 30 oktober 2006
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Een vrij land, een vrije keuze! De stelling gaat over anticonceptie, mag men anticonceptie weigeren aan de minderjarigen. Ofwel kinderen tot 18 jaar. De kerk is van mening dat men alleen maar geslachtsgemeenschap mag hebben om te zorgen voor voortplanting, om baby’s te maken en niet voor het plezier. Omdat er in veel Afrikaanse landen sterk naar de kerk geluisterd wordt en men doet wat de kerk zegt is het probleem op aids daar veel groter en beschermen ze zich er niet tegen. Ook hier in Nederland is het onverantwoord om minderjarigen anticonceptie te weigeren. Niet alleen om aids-verspreiding te voorkomen maar ook omdat de tieners toch wel aan seks doen. Al meent de kerk van niet, het is immers verboden om seks te hebben met minderjarigen. Maar die regel geldt voor meerderjarigen, als je nu allebei zeg maar 16 bent en je bent eraan toe, dan kan toch niemand het je verbieden? Ook meent de kerk, dat zonder voorbehoedsmiddelen tieners nog wel een paar jaar wachten met seks. Maar dan krijg je weer hetzelfde verhaaltje, dat ze het toch wel doen, of ze nu wel of geen anticonceptie krijgen. En zonder anticonceptie zouden er dus veel meer tienerzwangerschappen zijn. Dus meer baby’s en jonge ouders die hun school niet af kunnen maken en daardoor later geen goede baan krijgen en dus moeten leven van een uitkering. En dan al die soa’s die er op dit moment zijn. Het is gewoon onverantwoordelijk om minderjarigen anticonceptie te weigeren. Juist omdat de tieners het doen is het heel belangrijk om ze wel anticonceptie te laten gebruiken, zo ga je de soa’s en andere ziektes tegen. En als je geluk hebt zijn al die ziektes over een paar jaar de wereld uit, maar als je anticonceptie weigert gebeurt dat nooit en krijgen veel jongeren geslachtsziektes. Dat wil je toch niet op je geweten hebben? En daarom ben ik voor anticonceptie voor minderjarigen. Het is gewoon slecht als je het gaat verbieden. Het is juist goed om geslachtsziektes tegen te gaan, tienerzwangerschappen te ver minderen en proberen om zoveel mogelijk soa’s op de lange termijn de wereld uit te helpen. Dus niet verbieden, maar juist aanmoedigen, daar wordt iedereen beter van!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.