Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zeeland

Beoordeling 4.1
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 1e klas mbo | 527 woorden
  • 3 juli 2006
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 4.1
23 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Miniatuur Walcheren "Klein Zeeland, Groot Speelland" Wie al het moois van Walcheren in 1 dag wil zien moet een bezoekje brengen aan Miniatuur Walcheren, dat in het centrum van Middelburg ligt. Een groot aantal Zeeuwse dorpen zijn hier in schaal 1:20 nagebouwd. De meer dan 250 plantensoorten, 30.000 bollen en 1400 bonsaiboompjes, laten zien waarom Walcheren de Tuin van Zeeland wordt genoemd. Voor kinderen is er onder andere een indoor speelkasteel, boemeltreintje, speeltuin, scooters, radiografisch bestuurbare bootjes,de sprookjestunnel,en een aantal spring- en klimobjecten. Over het hele park kunnen ze knoppen induwen waarmee ze diverse Zeeuwse taferelen in werking zetten. Het arsenaal. Op de landtong waar nu Het Arsenaal staat is in 1607 onze nationale zeeheld Michiel Adriaanszoon de Ruyter geboren. Tijdens de Franse bezetting is z’n geboortehuis samen met de toenmalige woonwijk op last van Napoleon gesloopt. Deze wilde er een hospitaal bouwen voor zijn soldaten. Zo ver is het echter nooit gekomen, want in 1814 verlieten de Fransen ons land. Op de fundamenten van het niet voltooide hospitaal trok de Nederlandse Staat een militair hospitaal op: het gebouw dat er nog steeds staat. Het Arsenaal kwam in 1823 gereed en gaf onderdak aan twee compagnies van het Bataljon Infanterie. In de zomer sliepen er soldaten op de eerste verdieping, die ’s winters dienst deed als schermlokaal. Op de begane grond werden exercitie-oefeningen gehouden en stonden de compagniekarren en de brandspuit geparkeerd. Die zijn inmiddels allang verdwenen. Nadat de laatste soldaten van het bataljon het arsenaal hadden verlaten heeft het gebouw nog een tijd dienst gedaan als opslagdepot van Defensie. Toen in 1981 het gebouw leeg kwam te staan, werd het idee geboren voor het huidige Arsenaal-project. Waterland Neeltje jans. De hele dag genieten van de leukste attracties zeedieren en natuurlijk de deltawerken zien.
Het Ecoscope. Het Ecoscope is gelegen naast het Transferium in Renesse. Niet alleen binnen is er genoeg te beleven, maar ook rondom het Ecoscope is er veel te zien. Geschiedenis en toekomst zijn verweven in onze tuin. Door middel van doepaden in onze tuin leren de kinderen op een speelse en avontuurlijke manier om te gaan met de natuur. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd in Ecoscope, tijdens deze activiteiten kunnen jong en oud meer leren over de schoonheid van de natuur. Imkerij poppendamme. Imkerij Poppendamme is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties van Zeeland. In een sfeervolle omgeving kunt u kennis maken met de fascinerende wereld van de honingbij en…. sinds 1998 is er ook volop aandacht voor het trekpaard in Zeeland. U treft in Poppendamme het kleinste en het grootste landbouwhuisdier. Rondvaart Middelburg. U vaart in open boten (54 pers.) door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden. Onder soms zeer lage bruggen en door de zojuist gerestaureerde sluis. Door de deskundig uitleg tijdens deze gezellige tocht maakt u kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg vanuit een ander perspectief. Zeeuws Biologisch museum. In de kuststrook tussen Domburg en Oostkapelle, daar tref je handzaam bijeen: weidse, royale stranden, één van de oudste bosgebieden van Walcheren "De Manteling", het oude kasteel Westhove en het Zeeuws Biologisch Museum met de heemtuin "Hortus Zelandiae".

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.