Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Straffen

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas havo | 421 woorden
  • 16 december 2005
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Straffen Inleiding: Zijn de straffen in Nederland te laag? Als je iemand met voorbedachte raden (je bent er bewust van dat je het hebt gedaan je was niet onder invloed van iets of iemand en je bent niet geestelijk gestoord) hebt vermoord krijg je in Nederland nog geen twintig jaar en dan moet je ook nog eens meerderjarig zijn anders zit je nog geen eens een jaar vast.En aan die twintig jaar kom je toch nooit want er gaan ook nog allerlei compensaties af. En dan zijn er natuurlijk ook altijd mensen die dat teveel vinden of die vinden dat je een alternatieve straf moet krijgen. Al zijn er natuurlijk ook mensen die vinden dat de dood staf terug moet komen. Argumenten: Ik vind dat straffen hoger moeten worden. Ik zou het niet vinden kunnen als ze de straffen in Nederland nog lager maken. Bijvoorbeeld: als je met voorbedachte raden om het leven hebt gebracht en je krijgt daar twintig jaar voor die je waarschijnlijk toch al niet alle twintig hoeft te zitten. Te eerste zou je kunnen denken of die persoon zelf nog wel het recht heeft om te leven het gaat wel wat ver misschien maar toch is het zo. Je bent naar een paar jaar weer vrij terwijl die persoon die je vermoord hebt nooit meer terug komt.en als je dan weer vrij bent weten ze niet eens zeker of zo’n persoon niet net zo hard weer de zelfde fout maakt weer het verkeerde pad op gaat. De doodstraf hooft ook niet terug te komen dat is ook wel weer overdreven dan heb je in een twee mensen dood maar levenslang moet ook echt levens lang zijn. Alternatieve straffen is dat het. Ik denk het niet. Alternatief is veelal taak straffen (werken voor de maatschappij). Maar dan draai je nog wel in de maatschappij je bent er niet van afgesloten en ik denk dat je daar niet van leert je fouten in te zien. Voor kleinere misdrijven is het al helemaal belachelijk wat voor straffen je daar voor krijgt. Je kunt gerust iemand helemaal afrossen een paar maantjes opgesloten zitten en je kunt het net zo hard nog eens doen.
Conclusie: Straffen moeten hoger worden volgens mij. maar ook al ben ik niet de enige die dat vind zullen er ook altijd heel wat mensen blijven die het daar helemaal niet mee eens zijn.al zullen de straffen op korte termijn toch niet verhoogd worden ik vind dat het er toch eens van moet komen.

REACTIES

H.

H.

flex

17 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.