Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pesten op school

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas havo | 302 woorden
  • 16 december 2005
  • 66 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
66 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Pesten is een probleem dat veel voorkomt in onze samenleving. Het gebeurt op allerhande plaatsen en het slachtoffer kan er dikwijls niets aan veranderen. Pesten kan iemands leven ruïneren, men kan er voor de rest van zijn leven een trauma aan overhouden. Pesterijen kunnen leiden tot veel minder zelfvertrouwen, depressie en in sommige gevallen zelfs tot zelfmoord. Pesterijen komen voor bij zowel kinderen als volwassenen. Vaak heeft de dader geen echte oorzaak om iemands leven te verpesten.Waarom pesten mensen? Welke verklaringen zijn er voor dit gedrag? Een eerste verklaring zou zijn dat het slachtoffer anders is dan de dader. De dader gaat schelden of buitensluiten omdat het slachtoffer een bril heeft, rood haar heeft, een kleurtje heeft, kortom anders is. Dat is natuurlijk uiterst onzin. Iedereen is anders, of je nou een bril draagt of rood haar hebt. Het is juist goed dat wij allemaal verschillend zijn. Anders zou de wereld saai zijn. Een heel andere verklaring is dat mensen iemand gaan pesten omdat ze bij een groep willen horen. De dader gaat iemand pesten die de groep waarbij de dader wil horen niet echt mogen en dan hopen ze dat ze geaccepteerd worden door de groep. Ook dit is onzin. Je hoeft niet iemand te pesten omdat je ergens bij wil horen. Het dringt vaak niet door tot leraren hoe ernstig het is als iemand wordt gepest. Het heeft effect op de hele school. Leraren zijn er niet alleen om les te geven. Leraren kunnen proberen om het hele doen en laten van de leerlingen in goede banen te leiden. Leraren moeten proberen een goede verhouding te vinden tussen leerlingen onder elkaar. Je kunt het beste het probleem al op de lagere school aan de leerlingen te vertellen en zeggen dat het heel erg is als je iemand pest.

REACTIES

J.

J.

super goed !!
hier heb je echtwat aan
,
bedankt...

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.