Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Paragraaf 6 en 7

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Antwoorden door een scholier
  • 4e klas vwo | 361 woorden
  • 15 augustus 2005
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
20 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Geschiedenis § 6 4) Onze ogen kunnen sommige dingen zoals geuren niet waarnemen, dus zijn er klaarblijkelijk onzichtbare dingetjes die wel uit materie moeten bestaan, want alleen materie kan je waarnemen. 6) Pluk de dag en vertrouw zo min mogelijk op morgen. 10) Ik denk dat geen van deze filosofieën alleen goed is om de regels in de maatschappij te bepalen. Naar mijn mening zou je van alle drie de filosofieën het beste element moeten nemen. Bijvoorbeeld van de Stoïcijnen dat de mensen meer volgens het verstand moeten leven, van Plato dat alleen de mensen die ervoor geschikt zijn om regels op te stellen dit moeten doen en van het Hedonisme dat de mensen met de dag moeten leven en wat meer van het leven moeten genieten. Als je deze elementen toepast in een samenleving moet je volgens mij een prima leefklimaat creëren. Geschiedenis § 7 1) Volgens Ankersmit is het kennen van Geschiedenis belangrijk omdat je er precies dié elementen uit kunt halen die nu (nog steeds) van belang zijn voor de samenleving. 13a)De goden, godsdiensten en de mensen. Volgens Rushdie moeten wij mensen vechten om onze vrijheid van meningsuiting, ideeën over kunst en leven. Wij moeten ze niet laten onderdrukken door welke godsdienst dan ook. b) Hoe we deze strijd moeten winnen. Door te kijken naar de geschiedenis, weet je wat er fout is gedaan en dat moet je dus niet nog een keer doen. c) Omdat de “idealen”waarvoor wij strijden door de overheid net zo makkelijk opzij gezet worden als zij botsen met de belangen handel, geld en wapens. 14a) Dat het een mythe is. Het is in werkelijkheid een gewijzigd moreel klimaat. Ons ethisch bewust zijn is groter dan het ooit geweest is. Vroeger waren we ons niet bewust van het milieu enzo. Maar nu wel. Ook denken we meer na over bijvoorbeeld discriminatie. b) We kunnen leren van de fouten die in het verleden gemaakt zijn. 15) Volgens Livius kunnen we van het verleden leren door middel van allerlei voorbeelden. Wat er wel en niet goed ging. Daarmee kunnen we nu ons voordeel doen door uit die voorbeelden te kiezen wat goed is voor onszelf en ons land.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.