Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dierenleed/dierenmishandeling

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 363 woorden
  • 28 februari 2005
  • 216 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
216 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dierenmishandeling, onnodig In sommige landen is er helaas nog dierenmishandeling. Zoals honden en katten in Azië, die gefokt worden en levend worden gekookt en opgegeten. Of dat mensen gaan vissen en een vis aan de haak slaan en de vis weer het water ingooien. Dit is gewoon niet goed! Gelukkig zijn er wel mensen die protesteren tegen dierenmishandeling. Dierenleed voor plezier
Er zijn mensen die voor hun plezier dieren verkrachten en besnijden. Deze mensen zouden meteen opgepakt moeten worden en een straf moeten krijgen want dit is echt niet goed! Dit is eigenlijk gewoon verkrachting omdat een dier zichzelf niet kan beschermen tegen mensen. Mensen doen dit waarschijnlijk omdat ze macht willen hebben tegenover andere personen en proberen dit dan op een dier uit, want mensen kunnen naar de politie gaan en dieren niet. Nog een ernstige vorm van dierenmishandeling is dieren gebruiken als proefdieren. Wetenschappers gebruiken dieren vaak om nieuwe geneesmiddelen en make-up op te testen. Hiervoor worden veel soorten dieren gebruikt. De dieren worden er vaak speciaal voor gefokt, en moeten hun leven lang alleen zinloos lijden. Er zijn veel andere manieren zoals het gebruik van computers en het kweken van losse cellen en weefsels. Deze methoden kosten wel veel geld, daarom lijden veel dieren helaas nog onnodig veel. Terwijl het wel anders kán. Ik kan begrijpen dat mensen de nieuwe geneesmiddelen op dieren test, en dan is het niet zeker of mensen hetzelfde op de make-up reageren als dieren. Bio-industrie
Vaak hoor je van organisaties die actievoeren tegen de bio-industrie. Dat zijn landbouwbedrijven waar dieren in hele kleine hokken gehouden worden en waar ze zo snel mogelijk klaargemaakt worden voor de slacht. Bij bio-industrie denk je vaak aan varkens en koeien, maar ook konijnen worden op deze manier slecht behandeld. Als kippen op deze manier gehouden worden, noemen we dat legbatterijen. En dan worden de dieren nog erger mishandeld, bij kippen bijvoorbeeld worden snavels weggebrand, of bij varkens worden staarten afgeknipt, hoektanden verwijderd, of ze castreren zonder verdoving. Dit is heel erg, hoe zou jij het zelf vinden om zo behandeld te worden!!! Dus kap met dierenmishandeling!!! De dieren vinden dit niet leuk en de meeste mensen ook niet!!!

REACTIES

K.

K.

dit betoog is best wel handig!
ik moest voor nederlands een tekst schrijven en ik heb er een 8 voor, en ik had alleen deze info gebruikt! Dankjewel!!!!!!

15 jaar geleden

J.

J.

supergaaf ik ga zeker een hoog cijfer halen!

12 jaar geleden

M.

M.

tnxtnxtnx ik had 8,5

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.